Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka László egy karácsonyi interjúban szállt bele a Szeviép-károsultakba

888.hu

2019.12.23. 21:00

A szeged.hu nevű aljadék propagandaoldalon szólt be a komcsi városvezető a Szeviép-károsultaknak.
A csődbűntettel vádolt, több mint 400 családot összesen 6 és fél milliárd forinttal megkárosító Szeviép-vezéreket mentegeti és a károsultakat rágalmazza adófizetők pénzének ellopásával Botka László, Szeged polgármestere, teszi ráadásul mindezt egy karácsonyi interjúban, a közpénzből működtetett szegedi városi honlapon

-írja a Pesti Srácok.

A szeged.hu városi portál, amely a hivatal digitális tára és igencsak kiemelten kezeli a Szeviép-ügyet. Önkormányzati weblapoktól szokatlan módon tudósítottak a felmentő ítéletről, méghozzá videóban. Aztán fideszezni kezdtek… Hiszen ha a Szeviép volt vezetői “ártatlanok”, akkor a ki nem fizetett alvállalkozók nem károsultak, az állami kártalanítás pedig jogtalan, kvázi az adófizetők pénzének ellopása.

Botka karácsonyi interjújában gyurcsányi mélységekig süllyedt

Az interjúban Botka először azt mondja, hogy az ítéletet nem akarja kommentálni. Aztán mégis azt teszi, mintha csak a Szeviép-vezérek ártatlansága igazolódott volna. Holott a Szeviép-ítélet még messze nem jogerős, hiszen a cégvezetőket első fokon bűnösnek mondták ki és több év börtönre ítélték, majd másodfokon ugyan felmentették, nem bűncselekmény, hanem bizonyíték hiányában. A büntető per megy harmadfokra. Ettől függetlenül a másodfokú erősen megkérdőjelezhető felmentő ítélet – amely kapcsán a kormány is vizsgálatot kezdeményezett, feljogosítja Botka Lászlót, hogy az egész ügyet politikai lejárató akciónak titulálja és megkérdőjelezze a károsultak kártalanításának jogszerűségét.

A karácsonyi interjúban a polgármester úgy fogalmaz, “felháborítónak” tartja, hogy “hét éven át folytattak Szeged és a személyem ellen egy ocsmány lejárató kampányt ebben az ügyben. Közben közpénzek milliárdjait költötték el átláthatatlan módon”. Érti ezt Botka arra az összesen csaknem 2,5 milliárd forintra, amit Lázár János közbenjárására az állam fizetett ki a Szeviép helyett kis és közepes vállalkozásoknak, akik a munkát elvégezték, az M43-as autópálya építésén, de a számlájuk a generálkivitelező fizetésképtelenségre hivatkozva nem teljesítette.

A kártalanítás 2018 szeptemberében kezdődött. Az építőipari vállalkozásnak összesen 433 károsultja volt, közülük 110 cég maradt talpon, az összes többi tönkre ment. Volt aki belebetegedett, belehalt élete munkájának elvesztésébe. Az állami kártalanításban, azokat a cégeket fizették ki, akik közvetlenül a Szeviép alvállalkozói voltak. 160 cég kapott összesen 2,4 milliárd forintot. A legtöbben 1 és 10 millió, néhányan, körülbelül 20 cég 30-60 millió forint közötti összeget, ami még mindig nem érte el azt a kárt, amit elszenvedtek.

Botka László szerint a Szeviép-csődjén nincs semmi látnivaló. A szegedi építőipari vállalkozás a válság legrosszabb évében ment tönkre, “több tízezer vállalkozáshoz, építőipari céghez hasonlóan”.

2009-ben ment csődbe a Szeviép, a válság legrosszabb évében, több tízezer vállalkozáshoz, építőipari céghez hasonlóan. Ehhez képest tíz évvel később kiválasztottak egyet, egyértelműen politikai támadásként felhasználva ellenem, és több mint kétmilliárd forint közpénzt kifizettek valakiknek. Engem az érdekel, hogy hol van az adófizetők pénze. Ezzel azoknak kell elszámolniuk, akik ezt a vérlázító és felháborító dolgot megtették

- fogalmaz Botka. A polgármester annyira érzékeny, odafigyelt arra is, saját luxus életével állítsa párhuzamba a károsultak nyomorát. A következő, zárókérdésben ugyanis a következő napokról szólva eldicsekszik, hogy először közös családi pihenés következik a Mátrában, majd irány Amerika, nem is csak kiruccani, hanem oda is költöztetik az egyik gyereket.

(PS)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére