Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka féltve õrzött titka

Horváth József György

2016.03.05. 21:34

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a szegedi Fidesz a polgármester ellen. Gyanús dolgok kerültek elõ Botka László 2016-os vagyonnyilatkozatában.

A szegedi városvezető  2016-os vagyonnyilatkozatába bekerült két drága budapesti lakás, melyekről Botka azt állítja, hogy pedagógus szüleitől kapta ajándékba.

A bevallás szerint az elmúlt évben Botka szülei két nagy értékű budapesti ingatlant is ajándékoztak a városvezetőnek. A polgármester felerészben tulajdonosa egy V. kerületi, csaknem száz négyzetméteres lakásnak és nemrég kapott egy 48 négyzetméteres ingatlant is a XIII. kerületben. A Tények által megkérdezett ingatlanszakértő becslései szerint a két ingatlan összértéke elérheti a 150 millió forintos összeget is.

Botka László mindkét szülője pedagógus végzettségű. Édesanyja 2002-től 2010-ig az MSZP országgyűlési képviselője volt, ezzel egyidejűleg 2002 és 2006 között Szolnok város szocialista polgármestere. Botka szerencsés, hiszen több évig édesanyjával járhatott a Parlamentbe, ugyanis az "emeszpés" városvezető 1994-től 2014-ig szintén országgyűlési képviselő volt.

Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke szerint semmilyen reális forrás nem látszik a két budapesti lakás mögött, ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a polgármester ellen.

A Tények munkatársai megpróbáltak utánajárni a titokzatos pesti ingatlanoknak, de csak Botka szüleibe botlottak, akik a lakásajándékozási kérdésekkel kapcsolatban fiúkhoz irányították az újságírókat. A polgármestert azóta sem tudták elérni.

A Magyar Idők csütörtökön arról írt, hogy a szegedi női vízilabdacsapat, amelyben Botka lánya is kerettag, évi tízmilliós támogatást kap a várostól, más sportágak egyesületeinek azonban be kell érniük pár százezer forint támogatással, vagy annyival sem. A bajnokságban utolsó egyesület csak azóta kap kiemelt figyelmet, mióta Botka Zsófia Erzsébet felkerült a felnőttekhez.

(tények.hu, Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére