Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka alpolgármestere akar lenni a Gárda-alapító jobbikos

Ányos Miklós

2019.10.09. 13:38

Az egykori Magyar Gárda-alapító jobbikos Tóth Péter éveken keresztül támadta az ellenzéket. Szidta a baloldali képviselőket, a polgármestert, még 3 éve is arról írt, hogy Botkát el kell zavarni. Mostanra azonban egy elvtelen alkuban összeállt a jelenlegi polgármesterrel, így október 13-án együtt indul a néppártosodásba belebukott szélsőjobb a baloldallal.

Tóth a 2006-os szegedi utcai megmozdulások egyik főszervezője volt, majd a Jobbik szegedi alelnöke, később elnöke lett. A 2007-ben megalakult Magyar Gárda alapító tagja, megyei szervezője volt, majd a Jobbik Csongrád megyei elnöke. 2010-ben megyei önkormányzati képviselővé választották, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagja és a jobbikos képviselőcsoport vezetője lett (akkor még az álláshalmozás elleni fellépés jegyében). A cigánysággal való együttélés problematikájának vizsgálatára a Jobbik szegedi szervezetén belül létrehozta az Élettér Munkacsoportot, és kezdeményezte az Életünk tere Egyesület megalakítását.

A SzegedMa a kényszerösszefogást már több cikkben is bemutatta. Botka a tavalyelőtti, bukással végződő miniszerelnök-jelölti kalandja után 2019-re annyira meggyengült, hogy a mikropártokat (Párbeszéd) és a roncsellenzék további helyi képviselőit (LMP, Jobbik) is bevette a szegedi összeborulásba, akiket még a Kutyapárt és a Mi Hazánk is megelőzött az EP-választáson.

A DK és a Momentum már nagyobb szeletet kapott a korábbi MSZP-s tortából. A Gyurcsány-párt négy, míg a vidéken szinte nem is létező Momentum pedig két képviselői helyet is kapott. Gyurcsányék tehát ismét megkérték az összeborulás árát, Botka pedig perkált. A polgármester most azt reméli, hogy a jobbikos szavazók 2%-a is rászavaz, cserébe Tóth Péter személyében egy újabb megélhetési politikus iratkozik fel a szegediek fizetési listájára.

Egyébként mindent elárul a szegedi összefogásról az, hogy idén májusban miként vélekedett a baloldalról Tóth egy közösségi portálon: “Fidesz-győzelem lesz ősszel is. A Fidesz most megnyerte az őszi önkormányzati választásokat és a 2022-es országgyűlési választást is. Köszönetet lehet mondani az alkoholos mámorban úszó Gyurcsánynak és a nagyképű Fegyőrnek

Ez a jobbikos pálfordulás megint hasonlít a néppártosodáshoz, vagy akár az őszödi beszédhez; a főhős vagy korábban hazudott, vagy most.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Varga Judit felvilágosította a károgókat

Varga Judit felvilágosította a károgókat

Az igazságügyi miniszter a brüsszeli EUobserver oldalán reflektált az elmúlt hónapok eseményeire.

Lehet menni nyaralni a horvát tengerpartra

Lehet menni nyaralni a horvát tengerpartra

Horvátország teljesen megnyitja határait bizonyos országok állampolgárai előtt.

Babisnak sem tetszik a helyreállítási alap

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem ért egyet azzal a kulccsal, amely alapján az Európai Bizottság elosztaná a koronavírus-járvány által sújtott gazdaságok támogatására szánt uniós helyreállítási alapot.

A baloldali Jobbik a válságban is csak a gyalázkodásra koncentrált

A baloldali Jobbik a válságban is csak a gyalázkodásra koncentrált

Ahogy annak idején, a migrációs válság kellős közepén sem lehetett a Jobbikra számítani, most a koronavírus-járvány alatt is megmutatták, hogy mire számíthatnak a magyarok egy baloldali párttól.

Sárdobálók ellen kapott maszkot Orbán Vikor

Sárdobálók ellen kapott maszkot Orbán Vikor

Hímzett szájmaszkokat ajándékozott a miniszterelnöknek egy fóti választópolgár, aki az ajándékhoz mellékelt levelében azt írja: „nem annyira a vírus-, inkább a sárdobálók elleni küzdelemhez készítette a védőfelszerelést.

Karácsonyék átgondolatlan szabályozása biciklisek életét veszélyezteti

Karácsonyék átgondolatlan szabályozása biciklisek életét veszélyezteti

Szögezzük le, én türelmes ember vagyok, de amit a főpolgármester művel, az tényleg kiakasztó. És nem csak forgalomszervezési, de balesetmegelőzési szempontból is.

Kóser élelmiszer-szállítmányt juttatott el a magyar kormány a belgrádi zsidó közösségnek

 Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Jehoshua Kaminetzky, a szerbiai Chábád közösségének rabbija, Oberlander Báruch, a Budapesti Ortodox Rabbinatus elnöke, és Szabó György, a MAZSÖK kuratóriumi elnöke Magyarország segítségéért, melynek keretében kóser élelmiszer-szállítmány jutott el a belgrádi zsidó közösséghez, a koronavírus-járvány ellátási nehézségei közepette.

Tízezrek eshettek át tudtukon kívül a vírusfertőzésen

Tízezrek eshettek át tudtukon kívül a vírusfertőzésen

Él ebben az országban több tízezer olyan ember, aki átesett a fertőzésen, de nem ismerte fel, nem volt ismert beteg a közelében, nem fordult orvoshoz, és ők szerencsére tökéletesen meggyógyultak a betegségből, közölte Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére