Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borul a ballib média: két nap alatt két fõszerkesztõ mondott fel

Horváth József György

2017.05.17. 15:01

Tegnap az Index, ma a Népszava fõszerkesztõje jelentette be távozását.

Május végén közös megegyezéssel távozik a Népszava főszerkesztői posztjáról Németh Péter; a szerkesztőség munkáját megbízott főszerkesztőként Horváth Gábor jelenlegi felelős szerkesztő irányítja – közölte a kiadó.

A közlemény szerint a lapot másfél évtizeden keresztül irányító főszerkesztő távozásának idejére a lapnak érdemi jövőképe van, "stabil a tulajdonosi háttere, megújult a külleme, és ami a legfontosabb: tartalmával a hírpiac meghatározó szereplője lett".

"A Népszava újrapozícionálásának e szakaszában Németh Péter fontos szerepet játszott, a folyamat azonban korántsem ért véget. A tulajdonos és Németh Péter közös megegyezéssel úgy döntött: a jövőben más irányítja az újságot, amelyik a kiadó reményei szerint az ország első számú, mintegy harmincezer példányban eladott napilapja lesz. A döntéssel a tulajdonos, a kiadó és a szerkesztőség egyaránt egyetért" – írják.

A tájékoztatás szerint Németh Péter a jövőben az újság tiszteletbeli főszerkesztőként segíti a munkát.
Tegnap az Index is elvesztette a fejét

Két nap alatt ez a második ilyen bejelentés. Kedden az Index főszerkesztője, Dudás Gergely mondott le pozíciójáról. Dudás hetekkel ezelőtt azt mondta, hogy ha Simicskától politikai megrendelést kap, akkor lemond a lap vezetéséről. Vélhetően ez állhat a döntése mögött. 

Ezek a folyamatok érdekes kérdéseket vetnek fel: gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha az Origo, a Magyar Idők főszerkesztője vagy a TV2 hírigazgatója mond le? Napokig ettől lett volna hangos a magyar sajtó. Most meg nincs más, csak néma csönd és hullaszag. Ez azért érdekes, nem?

Mi azért leírjuk még egyszer: tegnap az Index főszerkesztője távozott, ma pedig a Népszava főszerkesztője lépett le a hajóról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére