Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bohózatba és érdektelenségbe fulladt az ellenzéki előválasztás

Bertha László

2019.08.16. 12:00

Karácsony Gergely újfent kudarcot vallott, hiszen képtelen volt megtartani ígéretét, miszerint mind a 23 fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz jelöltjének az októberben esedékes önkormányzati választáson.

Ennek egyik tökéletes példája Ferencváros, ahol csak szerdán vette kezdetét az előválasztás, melyet azért kellett kiírni, mert a pozíciókra vágyó ellenzéki pártok képviselői nem tudtak megállapodni a személyi kérdésekről – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet

Az előválasztás standjainál egyébként csak alig néhány ember lézeng, senkit sem hoz lázba Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina megmérettetése. Előbbi jelöltet a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a DK támogatja, míg Baranyit az LMP, a Kulcs Egyesület és a Kétfarkú Kutya Párt.

A bohózatba fulladt előválasztási procedúrát jól illusztrálja, hogy már annak lebonyolítása előtt is folyamatos feszültség volt a felek között, Baranyi például választási csalást emlegetett, mert a szocialisták korábban kezdtek ajánlásokat gyűjteni. Ugyan részvételi küszöb nincs, de Baranyi szerint egy néhány száz fős részvételi arány nem lenne teljesen legitim.

A Magyar Nemzet szerint azonban nem a IX. kerület az egyetlen, ahol zűrös a helyzet. Erzsébetvárosban az egykori LMP-s Moldován László a napokban jelentette be, hogy a DK-s Niedermüller Péter mellett civil támogatással, független polgármesterjelöltként indul el az erzsébetvárosi önkormányzati választáson. Nemrégiben pedig a Momentum Csepelen hátrált ki az ellenzéki összefogásból arra hivatkozva, hogy XXI. kerületi MSZP-ben bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők vannak – írja a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére