Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biszku Béla menthette meg az erõszaktevõ Kiss Lászlót

888.hu

2016.05.12. 10:38

Biszku elvtárs járhatott közben Kiss Lászlóék ügyében, ezért úszta meg ilyen könnyen a börtönt.

Biszku Béla maga járt közben Kissékért, hiszen az akkori ítélkezési gyakorlat szerint Kiss Lászlóra 5, Lantos Lászlóra legalább 7 évet mérhetett volna a bíró, de rejtélyes ok miatt mégsem tette – írja a Borsonline.hu.

Az ügyet közelről ismerő, a 60-as években még a Belügyminisztérium állományában dolgozó férfi állításaira hivatkozva. Szerinte ráadásul a csoportos nemi erőszakot elkövető úszók kifejezetten szívélyes elbánásban részesültek.

Az ügy vizsgálótisztje Dobosné, az ország egyik legkiválóbb szakembere volt, ma már nem él. Elsősorban életvédelmi ügyeket vitt, gyilkosok, erőszakos bűnelkövetők kihallgatását vezette, nem volt az a kenyérre kenhető típus. Ám a Kiss-ügy lezárása után egyszer váratlanul azt mondta, hogy „ezek a gyerekek (Kissék – a szerk.) úgy megszerettek engem, hogy még virágot is küldtek” – írja a portál.

A háttérben valami történt

Azt már akkor is lehetett tudni, hogy a sportolók együttműködőek voltak és részletes beismerő vallomást tettek. A bíróságon viszont már tagadták a nemi erőszakot, amit az enyhe ítélet követett: Kiss 3 évet kapott, 20 hónap letöltése után pedig már szabadulhatott is. Éppen emiatt már akkoriban is sokat pletykáltak arról, mi történhetett a háttérben.

Az a hír járta hogy maga Biszku Béla járt közben Kissékért, elsősorban Lantos László miatt, akit a trióból a legtehetségesebb úszónak tartottak, és számítottak rá az Európa-bajnokságon.

Valamiért kirívóan enyhe ítélet született Kiss László ügyében"

A perújításnak már nincs helye a terhelt részére - mondta Borbély Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A sértettnek tehát nincs jogi lehetősége, az elítélt viszont elvileg kezdeményezheti a perújrafelvételt, de csak a terhelt beleegyezésével, tette hozzá a sportjogász. 

(ATV, Bors)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére