Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevitte fegyverét az egyetemre a szegedi tanár

Bokor Gábor

2017.04.26. 10:28

A szegedi egyetem egyik adjunktusa a kar laborjában takarította az engedéllyel tartott fegyverét. A rektor azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól, valamint értesítette a rendõrséget.

Hatalmas botrány lett abból, hogy Braunitzer Gábort, a szegedi Fogorvostudományi Kar egyik adjunktusát kirúgták azért, mert bevitte a fegyverét az oktatási intézménybe, amit az egyik laborban tisztogatott.

A férfi előadásokat, szemináriumokat tartott hallgatóknak, és a kollégái kutatási munkáját segítette. Munkáját többször elismerték, a 2015/16-os tanévben A legjobb gyakorlatvezető díját ítélték neki az elsőéves hallgatók – írja a Népszava.

A lap szerint a tanár február 23-án a kar egyik laborjában vette elő a pisztolyát, mivel ott szerette volna megtisztítani azt.

Braunitzer elmondta, hogy az eset után hazautazott Kecskemétre, majd pár nappal később visszament Szegedre, ahol többen is körbevették. Azt hitte, hogy kirabolják, ám nem tolvajok voltak az útját állók, hanem TEK-esek. 

A különleges erők emberei lenyomták a földre. Számítógépét, elektronikus adathordozóit valamint a fegyverét lefoglalták.

Később kiderült, hogy az egyetem rektora, Szabó Gábor jelentette fel Braunitzert, mert észrevette, hogy a laboratóriumban fegyvernek látszó tárgyat tisztított. Braunitzer 2015 decembere óta rendelkezik fegyverviselési engedéllyel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére