Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beterjesztette a kormány a Stop Sorost

Forisek Ádám

2018.05.29. 17:55

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be a hírt. Mutatjuk a részleteket!

Magyarország készen áll a "Stop Soros" törvénycsomaggal kapcsolatos vitákra, ezek során pedig minden esetben az ország biztonsági érdekeit fogja szem előtt tartani – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A beterjesztés összhangban van a parlamenti választás végeredményével, a magyarok ugyanis egyértelműen megüzenték: meg kell védeni Magyarországot az illegális bevándorlástól. A törvényjavaslat ezt az akaratot tükrözi Dömötör Csaba szerint.

A "Stop Soros" törvényről már több ízben írtunk mi is a 888-on: a törvényjavaslat többek között büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését, ami alapján aki azt szervezi, hogy egy illegális bevándorló menedékjogot kapjon, vagy Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó bevándorló tartózkodási jogcímet szerezzen, az 5-től 90 napig terjedő elzárással büntethető. Minősített esetben pedig – azaz ha valaki anyagi eszközökkel segíti az illegális bevándorlást vagy tevékenységét rendszeresen folytatja – egy év szabadságvesztés is kiróható.

A jogszabály arra is lehetőséget ad majd, hogy a bíróság az illegális bevándorlást szervezőket kitiltsa a határ 8 kilométeres sávjából, külföldi állampolgárok esetén pedig kiutasításról is dönthet Dömötör Csaba szerint.

A törvényjavaslat rendelkezik továbbá arról, hogy Magyarország nem fogadja be azoknak a bevándorlóknak a menekültkérelmét, akiket nem üldöznek, nincsenek súlyos veszélyben.

Dömötör Csaba szerint nagy erők mozdulnak meg a törvény ellen, így nem kétséges, hogy

ebben vitánk lesz azokkal, akik univerzális jogként tekintenek a menekültjogra."

Fontosnak nevezte, hogy az Országgyűlés mielőbb elfogadja a "Stop Sorost", mert csak ezzel lehet megerősíteni Magyarország "politikai páncélzatát" az illegális bevándorlással szemben, miközben ugyanis Magyarország minden eszközzel a határait védi, aközben Brüsszelben véglegesíteni akarják a betelepítési kvótákat. Hozzáfűzte azt is, a kormány tájékoztatást ad majd a parlamenti frakcióknak az előterjesztésről.

Arra a kérdésre, hogy ha például emberi jogi aktivisták információs anyagot készítenek az illegális bevándorlásról, akkor ők is büntetendők lesznek-e, a politikus úgy reagált: nem a kiadvány ténye, hanem az illegális bevándorlás elősegítő jellege teszi ezt büntethetővé.

Az államtitkárt megkérdezték arról, hogy Andreas Nick, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának Magyarországgal foglalkozó jelentéstevője azt mondta, a tervezett "Stop Soros" törvénycsomag ügyében figyelembe kell venni a Velencei Bizottság ajánlását. Dömötör Csaba erre azt közölte: minden véleményt nyitottan meghallgatnak, de az biztos, hogy Magyarországnak senki nem adhat ultimátumot semmilyen kérdésben, ez egy szuverén ország, a választók döntöttek: az ország biztonsága az elsődleges. A Velencei Bizottság egy javaslattevő szervezet, nem írhatja felül a nemzetállami jogköröket – válaszolta.

Soros György kedden publikált cikkét kérdésre úgy kommentálta: a milliárdos nem tett le arról, hogy Európát a bevándorlás célpontjává tegye, a határvédelmet a nemzetállamok helyett az NGO-kra, Brüsszelre bízná. Ez pedig ellentétes azzal, amit a magyarok akarnak.

A következő uniós költségvetés ügyében a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: a kormány foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy ne csökkenthessék Magyarország EU-s forrásait, már csak azért sem, mert ezek nem ajándékok, hanem kompenzáció azért, amiért Magyarország akkor nyitotta meg a piacait az uniós vállalatok előtt, amikor azok még jelentős versenyelőnyben voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére