Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Best of Kötcse

Nagy Gábor

2018.06.03. 12:00

Vasárnap lesz a Polgári Piknik. Orbán Viktor - Tusnádfürdõ mellett - Kötcsén szokott helyzetértékelést tartani arról, hogyan is állnak a dolgok a nagyvilágban.

2004 óta ez lesz a tizennyolcadik Polgári Piknik. Orbán Viktor – Tusnádfürdő mellett – Kötcsén szokott helyzetértékelést tartani arról, hogyan is állnak a dolgok a nagyvilágban.

Vasárnap lesz a Somogy megyei Kötcsén a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvénye, a Polgári Piknik. A zárt körű eseménynek helyszínt adó Dobozy-kúrián Orbán Viktor is beszédet mond majd.

Ennek kapcsán összeszedtük az elmúlt években tett legerősebb állításokat.
2009:

Orbán Viktor ebben az évben fogalmazta meg a "centrális erőtér" gondolatát, ami a Megőrizni a létezés magyar minőségét című beszédében hangzott el.

"A magyarok közössége s egyáltalán a létezés magyar minősége többek között abból ered, hogy rendelkezünk egy saját, csak ránk jellemző látásmóddal, ahogyan leírjuk, megértjük, érzékeljük és kifejezzük a körülöttünk lévő világot. [...] S ez a kulturális minőség az, amit egy kormányzatnak meg kell őriznie, illetve ezt a közösséget abban az állapotban kell megtartania, hogy a bennünket az összes többi nemzeti közösségtől megkülönböztető kulturális minőség fennmaradjon"

– fogalmazott a Fidesz elnöke. Később pedig azt mondta,

"Megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő 15-20 évét ne a duális erőtér határozza meg, amely állandó értékvitákkal, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál. Ehelyett huzamosan létrejön egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza."

2015:

A magyar kormányfő Európa iszlamizációjáról beszélt ebben az évben:

"Az Európa iszlamizációja nevű kihívást, a problémát valakinek valahol nevén kell nevezni, meg kell állítani, meg kell hirdetni vele szemben egy másik politikát."

A liberális blablán túl:

"Egy korszaknak, egy szellemi-ideológiai korszaknak a vége. Mellőzve minden nagyképűséget, ezt egyszerűen a liberális blabla korszakának nevezzük. Ennek a korszaknak van most vége, és ez óriási kockázatokat rejt magában, de egyben egy új esélyt is kínál arra, hogy a nemzeti-keresztény eszmerendszer, gondolkodásmód, megközelítés visszanyerje a dominanciáját immáron nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. Ez az esély."

"Szellemileg szemléljük azt, ami történik, és akkor óriási lehetőséget kaptunk arra, hogy ha jól harcolunk ebben a vitában, akkor helyreállíthatjuk a nemzeti identitás és a keresztény identitás tekintélyét és vonzerejét a liberális identitással szemben. Az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e erre."

"A Jóisten persze megsegíti az embert, ha jó ügyekért harcol, mert ilyenkor derül ki, hogy például a magyar alkotmány – akkor még sehol nem volt bevándorlási válság – kiválóan alkalmas arra, hogy ezt a keresztény és nemzeti identitást a nyilvánosság előtt is vállalva meg tudja erősíteni a ma Európában még uralkodó liberális identitásokkal szemben. Elég, ha arra utalok, hogy Szájer József kellő bölcsességgel az egyik legfontosabb fejezet címének a »Szabadság és felelősség« címet adta, ami magában hordozza mindazt, ami a liberalizmusból jó, vagyis a szabadságot, és mellé teszi mindazt, ami nélkül azonban a szabadság értelmezhetetlen. Ilyen értelemben egy keresztényi és nemzeti identitás alapjait veti meg, ez benne van a mi alkotmányunkban."

Leszünk-e elegen Európában?

"A végén, majd figyeljék meg, a legeslegvégén ez lesz a csata, ezt a harcot kell majd megnyerni. Leszünk-e elegen Európában, akik azt mondjuk, minden országnak joga van a saját etnikai, kulturális összetételét neki tetsző módon megváltoztatni, és egyetlen országnak és az uniónak sincs joga másokat arra kényszeríteni, hogy ezt megtegye. Mi most jól állunk, és ezt a pozíciót kell védeni."

2017:

A magyar miniszterelnök tavaly arról beszélt, hogy Trianon óta soha nem volt olyan erős a hazánk, mint most. A kötcsei találkozó üzenete a "mi az, amit hét év kormányzás után meg kell védenünk, hogy továbbra is sikeresek tudjunk lenni" volt. Orbán beszédében elmondta: az eredményeket, a kormányt csak külföldről lehet megbuktatni. Ezt pedig el kell kerülni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére