Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bécsben tört lándzsát az atomenergia mellett Szijjártó Péter

Horváth Tamás

2020.02.10. 14:35

Nukleáris energia nélkül a klímacélok elérése gyakorlatilag lehetetlen.

Magyarországot nagyon komoly megbecsülés övezi a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnél, mert nagyon sokat és eredményesen tett annak érdekében az elmúlt években, hogy saját területén és globálisan is garantált legyen a nukleáris létesítmények védelme, biztonsága – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn.

A külgazdasági és külügyminiszter Bécsben vett részt egy atomenergiával kapcsolatos konferencián, és ha már ott járt, fel is szólalt.

A paksi atomerőművel kapcsolatban is elismerésben részesül Magyarország a NAÜ-nél, mert továbbépítése egy igazi nemzetközi projektté nőtte ki magát. A projekten belül az orosz fővállalkozók mellett immár jelentős amerikai, német és francia cégek is nyertek tendereket, és be fognak kapcsolódni az építésbe

– hangsúlyozta Szijjártó Péter az MTI tudósítása szerint.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy a nemzetközi politika jelenleg elsősorban a klímáról szól, hiszen az európai uniós és a világpolitika napirendjét is uralja az a kérdés, hogy hogyan sikerül a károsanyag-kibocsátást csökkenteni, és hogyan lehet az európai és globális klímapolitikai célokat elérni.

Szijjártó Péter és Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter találkozója Bécsben | Fotó: MTI

Mára bebizonyosodott, hogy a nukleáris energia használata nélkül a klímacélok elérése gyakorlatilag lehetetlen. Magyarország élen jár ebben a kérdésben, éppen előkészítjük újabb atomerőművi blokkok felépítését, ezzel gondoskodunk arról, hogy az ország energiaellátása hosszú távon is biztonságos legyen, és meg tudjuk védeni a rezsicsökkentés vívmányát

– húzta alá Szijjártó Péter, megjegyezve, hogy a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartása, illetve bővítése a magyar energiabiztonság és az alacsony energiaárak legfontosabb garanciája.

A politikus leszögezte, hogy Magyarország továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy a nukleáris energiával szembeni bármilyen diszkrimináció megengedhetetlen.

Magyarország az atomenergiának és a megújuló energiaforrásoknak – azon belül is a napenergiának – köszönhetően fogja tudni elérni azokat a klímacélokat, amelyeket részben nemzeti, részben európai alapon meghatároztak

– húzta alá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csak felfelé: a magyar gazdaság érte el a legmagasabb növekedést az EU-ban

A KSH első becslése alapján 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye 2022 első negyedévében.

Orbán Viktor: A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora következik

Orbán Viktor: A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora következik

Kedd reggel a miniszterelnök bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat.

Közvélemény-kutatás: a vásárlók nem tolerálják, ha a vállalatok beszállnak a politikai harcokba

Közvélemény-kutatás: a vásárlók nem tolerálják, ha a vállalatok beszállnak a politikai harcokba

Elhagyja Oroszországot a McDonalds. A Starbucks pedig támogatja az abortuszt és a transznemű műtéteket. Vajon megkérdezték a fogyasztókat, mielőtt a döntéseket meghozták?

„Harcosok klubja” – így fog kinézni az ötödik Orbán-kormány | VIDEÓ

A tagokat is bemutatja a videó a magyar miniszterelnök közösségi oldalán. Ezt látnod kell!

Salvini szerint húszmillió afrikai indulhat útnak az élelmiszerválság miatt

Salvini szerint húszmillió afrikai indulhat útnak az élelmiszerválság miatt

Az olasz politikus a háború nyomán kialakuló élelmiszerválságra figyelmeztetett. Akár új, nagyobb migrációs hullámokat is okozhat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére