Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bayer Zsolt: nemcsak a települések jövőjéről, hanem Magyarországról is döntenek a választásokon

Forisek Ádám

2019.09.10. 08:40

Bayer Zsolt publicista hétfőn Békésen egy fórumon beszélt az önkormányzati választások tétjéről.

Bayer Zsolt a fórumon arról beszélt, hogy ma már minden választásnak az a tétje, hogy mi fog történni Magyarországgal és a „maradék Európával”. Hozzátette: az ellenzék szerint azért kell megnyerniük az önkormányzati választásokat minél több helyen, mert akkor meg fogják buktatni Orbán Viktort és kormányát. Ezen kívül más fontos üzenetet tőlük nem hallani.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ráadásul a soron következő választáson két szereplő biztosan nem indul: Orbán Viktor és az ő kormánya. Ezek szerint az ellenzék „átveri” a választókat, mert ha például mindenhol az ellenzék nyerne, Orbán Viktor és kormánya akkor is hatalmon fog maradni.

Kitért arra is, hogy egy televíziós vitaműsorban a közelmúltban Donáth Anna, a Momentum Mozgalom alelnöke azt mondta: azért kell megnyerniük az önkormányzati választásokat lehetőség szerint minél több helyen, mert akkor sokkal több forrás fog az ellenzék rendelkezésére állni ahhoz, hogy leváltsák az Orbán-kormányt. „Ez gyakorlatilag felér egy beismeréssel” – fogalmazott.

Bayer Zsolt szerint felmerül a kérdés: miből lesz az ő győzelmük esetén sokkal több forrás arra, hogy Orbán- és kormányellenes kampányt folytassanak. Erre szerinte egyetlen válasz adható: a városok, falvak, települések pénzéből kívánnak átcsoportosítani forrásokat erre a célra.

Az ellenzék negatív kampányt folytat és két fő állításuk van, az egyik a korrupció, a másik pedig, hogy „kivisszük az országot Európából és az Európai Unióból” – mondta.

A korrupció kérdésköréről Bayer Zsolt azt mondta, hogy az OLAF a Magyarországra eljutott európai uniós támogatások 3 százalékát akarja visszakérni, mert az összes pénzösszeg 3 százalékánál feltételezi, hogy valamilyen korrupció történt a felhasználása során. Az európai korrupcióellenes hivatal a magyar Korrupciókutató Intézet által összeállított anyag alapján kéri vissza a 3 százaléknyi uniós forrást – mondta. Hozzátette: nincs egy hete, hogy egy magyar bíróság jogerős ítéletében kimondta, hogy a magyar intézet jelentése

meghamisított, hazug, nem valós állításokat, tényeket, híreket juttatott Brüsszelbe. [...] Ez addigra Brüsszelt nem érdekelte

– fogalmazott.

Brüsszel a korrupciógyanús módon elköltött pénzösszegbe belevette a 4-es metró ügyét is, amit „a 2010 előtti kormányok csináltak” – állította.

Bayer Zsolt felidézte, az ellenzék másik állítása, hogy „kivisszük az országot Európából és az Európai Unióból”. Mi is Európa valójában, mivé lett Európa? – tette fel a kérdést. „Európa lelke”, civilizációja megtekinthető Varsó, Prága, Pozsony, Budapest, Krakkó, Kassa, Békés, Zágráb, Belgrád és Szentpétervár városokban – sorolta. Párizsban, Londonban, Berlinben „Európa lelkéből” nincs semmi – fogalmazott.

Ha valaki azt mondja, hogy „kivisszük Európából Magyarországot”, nyugodtan azt kell válaszolni, hogy

Európa ma mi vagyunk. Mi

– jelentette ki. Hozzátette: Nyugat-Európa, ahol mindig jobb volt az élet, ma minden fronton vesztésre áll. És az a Közép- és Kelet-Európa – amelyet a nyugati nagyhatalmak évszázadokon keresztül sikerrel játszottak ki egymás ellen –, maradt „Európa lelke” – mondta.

Ha nekünk nem fog sikerülni, akkor Európának egyszer és mindenkorra harangoznak és ezt vegyék halálosan komolyan

– közölte. Hozzátette: ma már minden választásnak az is a tétje, mi fog történni az országgal és Európával.

A Fidesz-KDNP polgármesterei jó szívvel pályázhatnak majd, az ellenzék polgármestere, amelyik tíz éve rágalmazza a kormányt, „az nem fog tudni jó szívvel semmit sem kérni és nem is fog kapni” – vélte Bayer Zsolt, aki kifejtette, a választás a jövő generációkról is szól,

mindenkinek legyen helyén a szíve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére