Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bayer Zsolt: Európai reneszánszra van szükség

888.hu

2021.05.05. 19:00

Ha át akarjuk menteni a nyugati kultúrát az utódaink számára, akkor európai reneszánszra van szükség – jelentette ki Bayer Zsolt író, publicista a XXI. Század Intézet online könyvbemutatóján.

 

Bayer Zsolt felidézte, hogy régi ismeretség köti Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Mint mondta, a kormányfő azon kevesek egyike, akikkel bármikor gondolkodás nélkül elmenne a háborúba, és nem kellene attól félnie, hogy mi történik, ha hátat fordít neki.

Bayer szerint jelenleg még utópisztikusnak tűnhetnek azok a jóslatok, amelyek azt mondják, hogy a nyugati civilizáció – hacsak sürgősen nem változtat –

a végső romlás és pusztulás felé tart.

Elmondása szerint ebben a történelmi alaphelyzetben van egy politikai vezető Közép-Európában, aki az elsők között ismerte fel annak szükségességét, hogy ha át akarjuk menteni a nyugati kultúrát az utódaink számára, akkor

európai reneszánszra van szükség.

„Tizenöt évvel ezelőtt megírtam azt a gondolatot, hogy vagy nemzeti reneszánszok előtt áll Európa, vagy jelen formájában el fog pusztulni” – fogalmazott.

Bayer Zsolt szerint a magyar miniszterelnök felismerte ezt az igazságot, és képessége, illetve akarata is van ahhoz, hogy harcoljon ezért az igazságért.

Egyedülálló és páratlan módon felhatalmazása is van hozzá”

– jelentette ki Bayer Zsolt, hozzátéve: muszáj ebben a harcban mellette állnunk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére