Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Barcza Attila a soproni ellenzékről: „nagyon zavaros és alkalmatlan társaság”

Bertha László

2019.09.16. 11:08

Sopron város országgyűlési képviselője szerint alapvető fontosságú, hogy a város polgármestere Sopronban éljen, Farkas Cipriánt pedig minden szempontból méltónak és alkalmasnak tartja a feladatra, szemben az ellenzéki jelöltekkel, akiket egy zavaros és alkalmatlan társaságként jellemzett a 888.hu megkeresésére.

Az elmúlt hetek és hónapok a balliberális ellenzék belső vitáitól voltak hangosak Sopron városában. A pozícióharcok és a konfliktusok egészen odáig fajultak, hogy az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje búcsút intett pártjának, számos helyi képviselő pedig élesen bírálta az ellenzék berkein belül lezajló folyamatokat. A bohózatba illő jelöltállításnál már csak a „közös” polgármesterjelölt megnevezése okozott nagyobb botrányt. A Momentum, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és az MMM által indított „független” jelölt ugyanis az a hegykői Varga Norbert lett, akinek alkalmatlanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy még a saját 1500 fős községében is elbukott egy önkormányzati választás alkalmával. Így talán nem véletlen, hogy Vargának riválisa is akadt az ellenzéki térfélen.

Az ellenzék jelöltjei: Varga Norbert és Gibicsár Imre

Szeptember 9-én lezárult a jelöltállítás időszaka, így hivatalossá vált, hogy Sopronban a Fidesz-KDNP színeiben a város jelenlegi fejlesztési ügyekért felelős tanácsnoka, Dr. Farkas Ciprián, valamint a már említett Varga Norbert és a Párbeszéd jelöltjeként Gibicsár Imre indul a polgármesteri tisztségért. A közelgő önkormányzati választás kapcsán Sopron város országgyűlési képviselőjét, Barcza Attilát is megkerestük, aki készséggel állt rendelkezésünkre, ugyanis saját elmondása szerint kötelességének érzi, hogy értékelje a helyzetet.

„Sopronban többféle jelölt indul a polgármesteri posztért. Vannak soproni jelöltek, és van egy nem soproni induló is. Alapvetően fontosnak tartom, hogy a térségünk képviselője a körzetben éljen, Sopron polgármestere pedig Sopronban”

– mondta lapunknak Barcza Attila Varga Norbertre utalva, akivel szemben a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét méltónak és alkalmasnak tartja a feladatra:

„Farkas Ciprián itt született, itt élt, most is Sopron lakója. Hosszú évek óta ismerem, mindig is ezért a közösségért dolgozott. Igazi soproni lokálpatrióta, aki az elmúlt hónapokat is azzal töltötte, hogy soproni közösségek és családok százait kereste fel. Méltónak és alkalmasnak tartom arra, hogy Fodor Tamás munkáját továbbvigye. Nem véletlen, hogy a jelenlegi polgármester is őt támogatja.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Sopron TV volt főszerkesztőjének, Gibicsár Imrének az indulásáról; a képviselő úgy válaszolt, hogy világok választják el őket egymástól, de az tény, hogy ő is soproni, de a Párbeszéd jelöltjeként indul, tehát nem civil polgármesterjelölt, csak próbálja félrevezetni a választókat.

„Látjuk, hogy van egy vita az ellenzék különböző szereplői között, amelynek része, hogy ki, mennyit dolgozott eddig a soproni közéletben. Egy biztos: ebbe a vitába Varga Norbert nehezen tud beszállni, ő Hegykőn volt polgármesterjelölt, de ott veszített. Most sem Sopronban lakik, ráadásul a választásokon még csak nem is Sopronban fog szavazni”

– jelentette ki Barcza Attila, aki úgy véli, Varga Norbert még saját magát sem veszi komolyan:

„Vargának volt egy pártja is, amely érdeklődés hiányában megszűnt, és amely arra tett javaslatot, hogy csak egyéves helyben lakással lehessen indulni az önkormányzati választáson. Ha Varga legalább önmagát komolyan venné, akkor most nem indulna el.”

Sopron város országgyűlési képviselője szerint ezek után nem meglepő, hogy Varga Norbert az elmúlt hetekben inkább csak nem soproni vendégekkel volt látható a városban, az interneten. Tegnap például ismét bizonyította, hogy álfüggetlen, egész nap jobbikosokkal parádézott. Ez nem meglepő, hiszen ő mostanában éppen jobbikos korszakát éli – tette hozzá.

A képviselőjelöltekre kitérve, Barcza Attila a 888.hu-nak elmondta, hogy a polgármesterjelöltekhez hasonlóan ott is egyértelmű a helyzet:

„A Fidesz-KDNP jelöltjeinek a város az első, alkalmas, megbízható, többségében régóta ismert jelöltekkel, de új polgármesterrel és új lendülettel akarják folytatni a városért végzett munkát.”

Barcza a Párbeszéd jelöltjei kapcsán leszögezte, hogy egy olyan párt színeiben indulnak, amely durva adóemelésekkel terhelné a magyarokat. A Varga Norbert által fémjelzett ellenzéki képviselőjelöltekről pedig csak annyit mondott, hogy Vargáék (Varga egykori kamupártja, a Nemzedékek Műhelye Párt) egy másik javaslata szerint ők nem is indulhatnának a választáson.

„Nagyon zavaros, és alkalmatlan társaságról van szó”

– összegezte a helyi ellenzék állapotát a Fidesz-KDNP politikusa, aki szerint komoly tétje van a választásnak a soproniak számára:

„Elindultunk együtt egy úton, jó irányba haladunk, de sok még a teendőnk. Óriási kockázata lenne, ha letérnénk erről az útról, ezért arra biztatom a soproni polgárokat, hogy legyenek ott október 13-án, és szavazzanak a Fidesz-KDNP jelöltjeire. Folytassuk közösen!”

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Már a második amerikai város mondja le a karácsonyi ünnepségét az antifa fenyegetése miatt

Úgy tűnik, már a karácsony ünneplése is gondolatbűn a kommunista ifjúságnak.

A használt gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítjuk

Ezzel európai viszonylatban a középmezőnyhöz tartozunk.

Csak a szokásos hétfő Svédországban: elloptak és feldaraboltak egy Szűz Mária-szobrot

Csak a szokásos hétfő Svédországban: elloptak és feldaraboltak egy Szűz Mária-szobrot

Az eset Svédország egyik „legsokszínűbb” településén, Göteborgban történt.

Ferenc pápa ellátogatott a betlehem-kiállításra, amelynek Magyarország a díszvendége

Ferenc pápa váratlanul felkereste hétfő délután a vatikáni betlehem-kiállítást, megkóstolta a „szaloncukrot”, meghallgatta a kodályosok kórusát, majd magyarul köszötötte a jelenlévőket.

Kiengedték a börtönből Ibrahimot, első dolga volt posztolni egyet AK-47-essel és imaszőnyeggel

Kiengedték a börtönből Ibrahimot, első dolga volt posztolni egyet AK-47-essel és imaszőnyeggel

Az okos ember más kárából tanul, a szamár a sajátjából. Ibrahim még abból sem.

A románok épp most rúgnának ki 150 ezer (!) köztisztviselőt

Mintegy 150 ezer köztisztviselő elbocsátását, a közméltóságok tiszteletdíjának befagyasztását és a kiemelt nyugdíjak eltörlését helyezte kilátásba a román kormány, hogy lefaragja a bruttó hazai termék (GDP) négy százalékát meghaladó költségvetési hiányt – írta hétfőn az Adevarul hírportál.

Íme, a világ legszebb nője!

Íme, a világ legszebb nője!

Legalábbis a Miss Universe 2019 zsűrije szerint.

Tipikus komcsi tempó: hatósági személy elleni erőszak miatt kapott börtönbüntetést a francia szélsőbaloldal „erős” embere

Tipikus komcsi tempó: hatósági személy elleni erőszak miatt kapott börtönbüntetést a francia szélsőbaloldal „erős” embere

Három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hétfőn Jean-Luc Mélenchont, a francia radikális baloldali Lázadó Franciaország párt vezetőjét hatósági személy elleni erőszak és garázdaság miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére