Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Barcza Attila a soproni ellenzékről: „nagyon zavaros és alkalmatlan társaság”

Bertha László

2019.09.16. 11:08

Sopron város országgyűlési képviselője szerint alapvető fontosságú, hogy a város polgármestere Sopronban éljen, Farkas Cipriánt pedig minden szempontból méltónak és alkalmasnak tartja a feladatra, szemben az ellenzéki jelöltekkel, akiket egy zavaros és alkalmatlan társaságként jellemzett a 888.hu megkeresésére.

Az elmúlt hetek és hónapok a balliberális ellenzék belső vitáitól voltak hangosak Sopron városában. A pozícióharcok és a konfliktusok egészen odáig fajultak, hogy az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje búcsút intett pártjának, számos helyi képviselő pedig élesen bírálta az ellenzék berkein belül lezajló folyamatokat. A bohózatba illő jelöltállításnál már csak a „közös” polgármesterjelölt megnevezése okozott nagyobb botrányt. A Momentum, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és az MMM által indított „független” jelölt ugyanis az a hegykői Varga Norbert lett, akinek alkalmatlanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy még a saját 1500 fős községében is elbukott egy önkormányzati választás alkalmával. Így talán nem véletlen, hogy Vargának riválisa is akadt az ellenzéki térfélen.

Az ellenzék jelöltjei: Varga Norbert és Gibicsár Imre

Szeptember 9-én lezárult a jelöltállítás időszaka, így hivatalossá vált, hogy Sopronban a Fidesz-KDNP színeiben a város jelenlegi fejlesztési ügyekért felelős tanácsnoka, Dr. Farkas Ciprián, valamint a már említett Varga Norbert és a Párbeszéd jelöltjeként Gibicsár Imre indul a polgármesteri tisztségért. A közelgő önkormányzati választás kapcsán Sopron város országgyűlési képviselőjét, Barcza Attilát is megkerestük, aki készséggel állt rendelkezésünkre, ugyanis saját elmondása szerint kötelességének érzi, hogy értékelje a helyzetet.

„Sopronban többféle jelölt indul a polgármesteri posztért. Vannak soproni jelöltek, és van egy nem soproni induló is. Alapvetően fontosnak tartom, hogy a térségünk képviselője a körzetben éljen, Sopron polgármestere pedig Sopronban”

– mondta lapunknak Barcza Attila Varga Norbertre utalva, akivel szemben a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét méltónak és alkalmasnak tartja a feladatra:

„Farkas Ciprián itt született, itt élt, most is Sopron lakója. Hosszú évek óta ismerem, mindig is ezért a közösségért dolgozott. Igazi soproni lokálpatrióta, aki az elmúlt hónapokat is azzal töltötte, hogy soproni közösségek és családok százait kereste fel. Méltónak és alkalmasnak tartom arra, hogy Fodor Tamás munkáját továbbvigye. Nem véletlen, hogy a jelenlegi polgármester is őt támogatja.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Sopron TV volt főszerkesztőjének, Gibicsár Imrének az indulásáról; a képviselő úgy válaszolt, hogy világok választják el őket egymástól, de az tény, hogy ő is soproni, de a Párbeszéd jelöltjeként indul, tehát nem civil polgármesterjelölt, csak próbálja félrevezetni a választókat.

„Látjuk, hogy van egy vita az ellenzék különböző szereplői között, amelynek része, hogy ki, mennyit dolgozott eddig a soproni közéletben. Egy biztos: ebbe a vitába Varga Norbert nehezen tud beszállni, ő Hegykőn volt polgármesterjelölt, de ott veszített. Most sem Sopronban lakik, ráadásul a választásokon még csak nem is Sopronban fog szavazni”

– jelentette ki Barcza Attila, aki úgy véli, Varga Norbert még saját magát sem veszi komolyan:

„Vargának volt egy pártja is, amely érdeklődés hiányában megszűnt, és amely arra tett javaslatot, hogy csak egyéves helyben lakással lehessen indulni az önkormányzati választáson. Ha Varga legalább önmagát komolyan venné, akkor most nem indulna el.”

Sopron város országgyűlési képviselője szerint ezek után nem meglepő, hogy Varga Norbert az elmúlt hetekben inkább csak nem soproni vendégekkel volt látható a városban, az interneten. Tegnap például ismét bizonyította, hogy álfüggetlen, egész nap jobbikosokkal parádézott. Ez nem meglepő, hiszen ő mostanában éppen jobbikos korszakát éli – tette hozzá.

A képviselőjelöltekre kitérve, Barcza Attila a 888.hu-nak elmondta, hogy a polgármesterjelöltekhez hasonlóan ott is egyértelmű a helyzet:

„A Fidesz-KDNP jelöltjeinek a város az első, alkalmas, megbízható, többségében régóta ismert jelöltekkel, de új polgármesterrel és új lendülettel akarják folytatni a városért végzett munkát.”

Barcza a Párbeszéd jelöltjei kapcsán leszögezte, hogy egy olyan párt színeiben indulnak, amely durva adóemelésekkel terhelné a magyarokat. A Varga Norbert által fémjelzett ellenzéki képviselőjelöltekről pedig csak annyit mondott, hogy Vargáék (Varga egykori kamupártja, a Nemzedékek Műhelye Párt) egy másik javaslata szerint ők nem is indulhatnának a választáson.

„Nagyon zavaros, és alkalmatlan társaságról van szó”

– összegezte a helyi ellenzék állapotát a Fidesz-KDNP politikusa, aki szerint komoly tétje van a választásnak a soproniak számára:

„Elindultunk együtt egy úton, jó irányba haladunk, de sok még a teendőnk. Óriási kockázata lenne, ha letérnénk erről az útról, ezért arra biztatom a soproni polgárokat, hogy legyenek ott október 13-án, és szavazzanak a Fidesz-KDNP jelöltjeire. Folytassuk közösen!”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsánynék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsánynék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányné miniszterelnök-jelölt jelölti színrelépésével új fejezet kezdődött a ’Soha be nem váltott ígéretek’ címet viselő lexikonban. Mondanám, hogy kislexikonban, de mióta baloldali politikusokat hord hátán a föld, nevezzék őket bárhogy – jakobinusnak, bolseviknak vagy éppen kommunistának, újabban libernyáknak – a be nem váltott ígéreteik nem férnek el egy zsebkönyvben.

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Nettó 59 perc 55 másodperc egyetlen épkézláb gondolat vagy elképzelés nélkül: Jakab Péter felülmúlta Fekete-Győr Andrást VV Zsolti kanapéján, ahol vélhetően ember nem feszengett még úgy, mint a zokniban és bőrkabátban műlazáskodó Jobbik-elnök. Lehet, hogy neki nem csak a hátsója zsibbadt el a beszélgetés végére, ahogy FeGyőrnek.

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

A magyar miniszterelnök egyszerre nagyon jó politikus és filozófus, így az ő személyiségét nem lehet csak materiálisan értelmezni – mondta Lánczi András Az Orbán-szabály című könyv bemutatóján.

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

A baloldali ellenzéki pártok vezetői tudat alatt már a legfiatalabb korosztályokat próbálják besorozni leendő választóik közé, amihez egyre többen használják a TikTok videómegosztó alkalmazást. Amit Fekete-Győr, Jakab, Szaniszló vagy Ujhelyi csinál, az a szakember szerint nemcsak etikai, de pszichológiai szempontból is veszélyes.

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Európa-bajnokságra készülő bővebb, 30 tagú keretét. Nagy meglepetést nem okozott a névsor, bár a Ferencváros tapasztalt kapusa, a korábbi válogatott Bogdán Ádám öt év után lett újra válogatott. Dzsudzsák Balázs reaktiválása azonban fel sem merült a kapitányban, mint kijelentette, a válogatási elvei világosak, hiába szerepel jól Dzsudzsák a DVSC-ben, a második vonalból nem hív be senkit.

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Szegény, szerencsétlen országgyűlési képviselő, aki most szűkös nyár elé néz, és kölcsönért házal a barátainál, na meg a szavazóknál...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére