Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali tüntetéskultúra

Nagy Gábor

2018.09.22. 15:45

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és õ ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

"- Arra vagyok öntől kíváncsi, hogy miért jött el a tüntetésre?

- Hogyhogy miért? Hát, mi van most? Milyen nap van most?

- Vasárnap.

- Na, azért jöttem erre, mert vasárnap van.

- Mi volt a célja, hogy eljöjjön?

- Az, hogy sétálok."

Van, aki azt sem tudta, hogy hol van.

 

Van, aki pedig csalódottságának adott hangot, miszerint ennyi emberrel nem lehet eltávolítani Orbán Viktor rendszerét.

 

A fent említett párbeszédek a baloldali pártok múlt vasárnapi tüntetésén hangoztak el. Az Echo TV Informátor című műsora nemcsak a felszólaló politikusok beszédére, hanem az azokat meghallgató közönség véleményére is kíváncsi volt. Nyugodtan kijelenthetjük:

A baloldal nemcsak politikai, hanem mentális szempontból is nagyon mély válságban van.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a beszélgetéseim során friss gondolatokra számítottam, de bíztam abban, hogy a tüntetésen részt vevő – tömegnek jó indulattal sem nevezhető – közösség legalább azt tudja, hogy milyen rendezvényen van. Azonban jelenleg a baloldal reménysége, néhány véletlenül a Bem térre keveredett Gyurcsány-hívő nyugdíjas. Akik viszont tényleg annyira szeretik Gyurcsány Ferencet, hogy eufórikus hangulatban, üvöltve tapsoltak minden egyes szónál, amely elhagyta az egykori miniszterelnök száját.

Ha pedig már a témánál vagyunk, vagyis Gyurcsány miniszterelnökségénél. Valószínűleg a világ hosszú és fordulatokkal teli történelme során ő az egyetlen figura, aki miután valódi tömegeket veretett szét, emberek szemét lövette ki, forradalmi helyzetet szított Budapesten 2006-ban, 12 év elteltével gond nélkül hívja utcára a politikai közösségének tagjait. Oké, hogy ők jelenleg maximum néhány ezren, vagy inkább százan vannak, de akkor is.

A Demokratikus Koalíció egyébként nem csupán egyetlen tüntetést álmodott meg, hanem komplett tüntetéssorozatot, azonban néhány alkalom után érdeklődés hiánya miatt ezek elmaradoztak.

Még egy kicsit visszatérve az ellenzék nagy tüntetésére, amelyen jó indulattal is körülbelül kétezer ember szédelgett. Hazautazott az Európai Unió központjából, az MSZP EP-képviselője Ujhelyi István is, aki mindent megtestesít, amiért a választópolgárok nagy része már régen kiábrándult a szoci pártból. Tanulságos videó:

 

Ujhelyi István szemrebbenés nélkül személyeskedik és ebben semmi nem zavarja meg.

"- Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire jó érzés azt Önnek látni, hogy legalább 2-3 ezer embert utcára sikerült hívni?

- Ragyogó érzés, mert ebből a 2-3 ezerből lesz 2-3 százezer, 2-3 millió és majd aztán a gazdátok gondolkodhat a lopott pénzével hogyan menekül el.

 - Ki a gazdánk, mert én ember vagyok, nem állat.

- Én csak megpróbálom felvenni azt a stílust, amit az EchoTV…

- Mert én mikor mondtam, hogy állat meg gazda?

- Ennél csak durvábbat szoktatok mondani.

- Mondjon egy példát.

- Ezt már lejátszottuk egyszer."

Szóval jelenleg itt tart valahol a baloldali ellenzék. Gyurcsány tüntetéseket szervez, Ujhelyi újságírókkal személyeskedik, de ami ennél is sokkal fontosabb, minden politikai tevékenységükkel saját hazájuk ellen cselekednek. Ne felejtsük el, egész Európa a mai napig rajtunk röhög, hogy képviselőink képesek voltak Magyarország ellen voksolni. Talán eljött az idő, érdemes lenni kihívni a Guinnesst…

Az Informátor tüntetésen készült felvételeit és a teljes adást itt találjátok:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére