Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Balog Zoltán: Egy közösség addig él, amíg van spirituális erő, amely élteti

888.hu

2020.05.14. 11:42

A kis egyházközségek, vidéki plébániák, amelyek perselypénzből, adományokból vagy a „szegény asszony két fillérjéből” tartják fenn magukat, most komoly bajba kerültek a koronavírus okozta krízis miatt – olvasható a Magyar Nemzet Balog Zoltán református lelkész, társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztossal készült interjújában.

Balog Zoltán szerint, ahol már nincs orvos, gyógyszerész, pedagógus, ott a kultúrát, a civilizációt a pap jelenti, ezért fontos a támogatásuk, hogy ők ne hagyják el őrhelyüket. Balog kiemelte: A közösség addig él, amíg van spirituális erő, amely élteti.

Balog Zoltán elmondása szerint

a legnehezebb körülmények között is számíthatunk az Istenbe vetett hitünkre, ez egy megtartó erő, amire akkor döbbenünk rá leginkább, amikor valami baj történik.

Ilyenkor amúgy is általános emberi reakció, hogy tudni akarjuk a kiváltó okokat: mi miért történik? Balog szerint azoknak, akik a lelki életüket akarják megújítani, azt a kérdést kell feltennünk, hogy mi végett, milyen célból ért bennünket a baj, hogyan lehet jóra fordítani a helyzetet, mit tanulhatunk belőle?

„Fel kell tennünk a kérdést, mi célból ért minket a baj„ | Magyar Nemzet

Hogyan, miért vetődött fel önben a kompenzáció elképzelése? – Az általam vezetett lelki közösség Budapesten viszonylag jó állapotban van, tartalékaink is vannak, így nem kerülünk nehéz anyagi helyzetbe a járvány miatt. De nem szabad elfeledkezni azokról a közösségekről, amelyek felett most nehéz idők járnak. Kis egyházközségekre, vidéki plébániákra gondolok, amelyek bizony a perselypénzből, adományokból, ...

A teljes interjú itt olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére