Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: szükség van a válsághelyzet fenntartására

Bokor Gábor

2018.11.07. 08:06

A miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója szerint az illegális határátlépéssel kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy a bevándorlás miatt szükség van a válsághelyzet fenntartására.

Bakondi György a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, a válsághelyzet miatt lehet alkalmazni olyan jogintézményeket, mint például a visszakísérés, ezek hiányában viszont újra előállhatna a 2015-ös helyzet. Beszámolt arról, hogy a jelenlegi információk szerint mintegy hetvenezer regisztrált migráns mozog a balkáni útvonalon, de mindegyiken fokozódó aktivitás tapasztalható, például a spanyol útvonalon már az idén több migráns érkezett, mint a 2015-2017-es időszakban összesen.

A közelmúltban a bosnyák-horvát határon történt konfrontáció óta feltorlódtak a migránsok, és semmilyen biztosíték nincs arra, hogy ha a migránsok sikeresen átjutnak Horvátországba, akkor nem Magyarország felé veszik az irányt. 

Ebben a helyzetben a magyar kormány felajánlotta, hogy segítséget nyújt a balkáni útvonalon lévő országoknak. Szerbiában és Macedóniában jelenleg már van magyar rendőri erő, de készen állunk arra, hogy szükség esetén más országoknak is rendőri vagy műszaki segítséget nyújtsunk"

– mondta Bakondi György, majd hozzátette: a honvédség is készen áll arra, hogy szükség esetén gyors segítséget nyújtson. Vannak erők, amelyeket 24 órán belül a határra lehet vezényelni, és olyan katonák is készenlétben állnak, akik 72 órán belül képesek bekapcsolódni bármilyen határbiztonsággal kapcsolatos feladat ellátásába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére