Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni

888.hu/MTI

2020.05.15. 22:01

Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját egyebek mellett az Európai Bíróság csütörtöki döntéséről is kérdezték az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában, miszerint a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A főtanácsadó nem tartja véletlennek, hogy a bíróságnak ez a gyors döntése egybeesett azzal, hogy az Európai Parlamentben Magyarországról vitáztak.

Úgy értékelt, politikai nyomásgyakorlásról van szó, melynek célja a Magyarország által kialakított határrendészeti rezsim és migrációs politika megváltoztatása.

Kiemelte, „a Soros György által szervezett civil szervezetek”, a baloldali liberális pártok és az Európai Unió apparátusa 2015 óta folyamatosan arra törekednek, hogy lehetővé tegyék, áthaladhassanak Magyarországon az emberek, megszűnjön a határőrizet, vagyis, hogy a magyar emberek akarata helyett mások érdekei, politikai célja érvényesüljenek.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat az országokban feloldják, akkor dinamikusabb szakaszba léphet az illegális migráció.

Hozzátette, mintegy 600 ezer illegális bevándorló van Líbiában, továbbá Tunéziából és Algériából is megindulhatnak a migránsok Európa felé. Emellett arra is készülni kell, hogy Törökország is úgy folytatja migrációs politikáját, hogy a határok megnyitásával próbáljon nyomást gyakorolni az Európai Unióra – közölte a főtanácsadó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére