Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: idén 650-en kíséreltek meg illegális határátlépést

888.hu

2018.01.25. 12:15

Az idén eddig 650 migráns kísérelte meg a magyar határ illegális átlépését, ami idõarányosan az elmúlt évi folyamatokkal azonos értéknek felel meg.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette, oltalmazotti státuszt kapott 70 olyan migráns, aki tranzitzónában nyújtott be menekültkérelmet.

Emlékeztetett arra: 2015, vagyis a migránsválság kezdete óta egyaránt megerősödött az illegális és tömeges bevándorlás megakadályozásának fizikai és jogi háttere, ugyanakkor az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag az akadályokat tovább bővítené.

Eszerint regisztrálnia kellene azoknak a szervezeteknek, amelyek segítik vagy finanszírozzák az illegális bevándorlást, a külföldről kapott támogatásuk után pedig 25 százalékos határvédelmi illetéket kellene fizetniük.

Továbbá a magyar határ 8 kilométeres körzetétől, adott esetben pedig Magyarországtól is távol lehetne tartani a migrációt segítő szervezeteket, illetve személyeket – ismertette.

A Kossuth Rádió csütörtöki, 180 perc című műsorában Bakondi György azt mondta: Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni, ám ez nem azt jelenti, hogy nem nyújt segítséget azoknak, akik bajba jutottak.

Arról is szólt: Európában sokan ragaszkodnak még mindig ahhoz az állásponthoz, hogy a korlátlan befogadás és az integráció jelent megoldást, ugyanakkor egyre növekszik azon politikai vezetők száma, akik a magyar kormánnyal összhangban a külső határok őrizetének erősítésében hisznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére