Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több embercsempész próbálja kijátszani a magyar hatóságokat

888.hu, MTI

2021.08.25. 10:40

Egyre aktívabbak az embercsempészek a magyar határnál, a migránsok pedig mind gyakrabban próbálnak nagy csoportokban átjutni – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

 

Bakondi György elmondta, egyre nő a migrációs nyomás a román határszakaszon, de a kormány elkötelezett, hogy – mint 2015 óta mindig – most is megvédje az EU és Magyarország határát.

Jelezte, egyre gyakoribb az is, hogy a migránsok erőszakot próbálnak alkalmazni a határőrökkel szemben, és egyre nagyobb arányban jelennek meg afgánok a tiltott határátlépők között.

Hozzátette, hogy Törökországban a tálib hatalomátvétel előtt is körülbelül 300-400 ezer afgán migráns tartózkodott, így a most ide érkezők nem az afgán kormány összeomlása miatt jöttek, hanem előbb indultak útnak.

Azok, akik majd a tálib hatalomátvétel miatt esetleg útnak indulnak, azok még pillanatnyilag a repülőtéren próbálnak feljutni a kitelepítést végző repülőgépekre. Az, hogy mekkora tömegek indulnak útnak, attól is függ, hogy a tálibok milyen módszereket alkalmaznak a lakossággal szemben”

– fogalmazott Bakondi György.

Felhívta a figyelmet, hogy ha a tálib atrocitások miatt megindulnak az emberek, becslések szerint akár több millióan is útra kelhetnek Európa felé. Elmondta, a kormány azt az elképzelést támogatja, hogy a menekülteket az afgán határ közelében kell tartani, és inkább ott kell segíteni rajtuk.

A magyar katonák egy bázisra gyűjtik azokat az afgánokat, akik együttműködtek a magyar csapatokkal, és most menekülnének Afganisztánból. Hozzátette, mindent megtesznek, hogy bejussanak a kabuli repülőtérre, ahol a magyar katonai gépek elszállíthatják őket.

„Nagyon bízunk abban, hogy valamennyi magyar állampolgárt és lehetőség szerint minél több olyan afgán embert, akik az elmúlt hosszú évek során a magyar haderővel ott együttműködtek, biztonságba tudunk helyezni” – emelte ki Bakondi György.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére