Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnai Gordon neve is felbukkan az indexes offshore-botrányban

Bertha László

2016.05.09. 12:28

Újabb rejtélyes offshore-cégek bukkantak fel az Index körül.
BUDAPEST, 12:28

Újabb rejtélyes offshore-cégek bukkantak fel az Index körül – írja a Ripost.hu.

A portál szerint egyre inkább bebizonyosodik, hogy az Index.hu háttere szorosan összefonódik az offshore-ral, melyből következik, hogy a hírportál tulajdonosai gyakorta az adófizetés elkerülésével finanszírozzák a lap működését.

Az offshore-botrány iratanyagából kiderült, hogy az Index tulajdonosa, Spéder Zoltán a portállal összefüggésben a Seychelles-szigeteken, illetve a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett vállalkozások meghatalmazottjaként tevékenykedett.

A botrány máris egy  újabb meglepetéssel szolgál, hiszen az Index.hu tulajdonosai között cégjogászok a hétvégén megtalálták a harmadik, sőt negyedik offshore céget is, melyekben már Bajnai Gordon neve is felbukkan!”

– írja a Ripost.hu.

A portál beszámolója szerint a Whitestone International nevű, seychelles-szigeteki társaság éveken keresztül tulajdonolta a jelenleg is Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó CEMP nevű médiavállalatot, ami máig az Index.hu kiadója és egyben tulajdonosa.

Az Index.hu tulajdonosai között a jogi szakértők találtak több ciprusi offshore-céget is. Az egyik ciprusi cégnek (Fleminghouse Investment Ltd.) pedig maga Bajnai Gordon, egykori szocialista miniszterelnök volt a kézbesítési megbízottja.

(Ripost)


  • Az index.hu lefelejtette címlapjáról tulajdonosának offshore-cégeit

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére