Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban az ellenzék: a magyarok többsége ismét Orbán Viktor kezébe adná az ország irányítását

888.hu

2021.12.20. 12:40

Az Alapjogokért Központ készített egy közvélemény-kutatást arról, hogy a magyarok kit ültetnék bele a kormányfői székbe a jövő évi választást követően.

 

Az elmúlt 4 hét adatait összegező kutatás eredményeiből az következik, hogy

Orbán Viktort az aktív szavazók 61 százaléka szeretné miniszterelnöknek, míg Márki-Zay Pétert csupán 24 százalékuk.

Hozzáteszik, hogy a jelenleg regnáló kormányfő népszerűsége korábban is hétről hétre 50 százalék fölött volt, baloldali kihívójának szimpatizánsi tábora viszont egyre csökken.

Az országosan reprezentatív kutatások november 15-e és december 8-a közötti időszakban mérték fel azt, hogy Orbán Viktort, illetve Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelöltet az aktív szavazók hány százaléka szeretné kormányfői pozícióban látni.

Valamennyi mérés azt mutatja, hogy

a megkérdezettek abszolút többsége a Fidesz elnöki tisztségét betöltő Orbán Viktort szeretné a jövőben is miniszterelnöknek.

A 2010 óta hivatalban lévő kormányfő népszerűsége töretlen: novemberben 52-56 százalék között volt, míg a december eleji adatok alapján már a választási részvételüket biztosra ígérők 61 százaléka mondta azt, hogy őt szeretnék továbbra is kormányon látni.

Ezzel szemben a baloldali kihívójának támogatói köre jelentősen csökkenni kezdett: míg novemberben a megkérdezettek 26-28 százaléka „voksolt” arra, hogy Márki-Zay legyen Magyarország miniszterelnöke, addig december első hetében már csak 24 százalékuk.

Az Alapjogokért Központ úgy véli, hogy ennek hátterében a baloldal kormányfő-jelöltje utóbbi időben tett számos, már-már az abszurditás és a szürrealitás határait súroló kijelentései állhatnak: „ostobaságnak” minősítette a rezsicsökkentést, kétségbe vonta a minimálbér értelmét, pozitív színben igyekezett feltüntetni a migrációt, és több alkalommal keltett a gyermekvédelmi népszavazással szemben is hangulatot úgy, hogy közben a kormánykritikus szavazók több mint fele is egyetért annak célkitűzéseivel.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére