Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban az ellenzék: a magyarok többsége elégedett a kormány vakcinabeszerzésével

888.hu, MTI

2021.05.06. 15:00

A magyar felnőtt lakosság masszív többsége, 72 százaléka elégedett a kormány oltóanyag-beszerzési stratégiájával a koronavírus-járvány során – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

 

Az Alapjogokért Központ 1000 fő telefonos megkérdezésével, országosan, reprezentatív mintán elkészített felméréséről elmondható, hogy a 8 millió fős magyar felnőtt lakosságból közel 5 millió 800 ezren elégedettek az európai gyakorlattól eltérő, keleti forrásokra is építő vakcinabeszerzési stratégiával.

A megkérdezettek 72 százaléka elégedett, és mindössze 18 százalékuk elégedetlen a vonatkozó kormányzati lépésekkel.

A korábban az ellenzéktől számtalan kritikát kapott, „unortodoxnak” is nevezett vakcinabeszerzés tehát a magyar állampolgárok döntő többségének támogatását élvezi: a döntéshozatal és a társadalmi felelősségvállalás „találkozásának” is köszönhető, hogy hazánk másfélszer gyorsabb tempóban halad előre az oltási programban, mint a kizárólag nyugati típusú vakcinákra hagyatkozó európai uniós átlag.

 

A magas magyar átoltottsági arány a keleti vakcinák kormányzati beszerzése és magyar szakemberek általi engedélyezése, valamint a növekvő oltakozási hajlandóság révén vált elérhetővé.

A megkérdezettek 60 százaléka szerint az, hogy már a regisztráltak több mint háromnegyede megkapta az első oltását, a magyar kormány sikere.

Száz válaszadóból hatvanan helyezkedtek erre az álláspontra, és mindösszesen százból hatan gondolják úgy, hogy az Európai Uniónak köszönhető a magas átoltottság Magyarországon. (A véleményt formálók 20 százaléka szerint nem tekinthető sikernek az, hogy ennyivel gyorsabb ütemben oltják be a magyarokat.)

Az oltási program pozitív megítélését jól illusztrálja, hogy még az ellenzéki attitűddel körülírható válaszadók 26 százaléka szerint is a kormány sikere az, hogy már több mint 4 millió főt beoltottak hazánkban. Ugyanakkor szomorú, és a baloldal felelőssége, hogy az oltással szemben bizalmatlanságot keltő kampánya miatt egy ilyen, alapvetően pártpolitika-mentes ügyben is érezhető a pártpreferenciák hatása a válaszokon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére