Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban a Tesco? Újabb leépítés jön

Bokor Gábor

2018.01.29. 07:30

Bár a cég mindent tagad, úgy tudni, hogy közvetlenül az anyavállalattól kapták a parancsot, hogy drasztikus átalakításokat kell végrehajtani.

A leánycég fikciónak nevezte, hogy komoly átalakítások lennének, de a Magyar Idők információi szerint az anyavállalat másképp rendelkezett. A lap úgy tudja, hogy több száz dolgozót érinthet, hogy a vevőszolgálatosok munkaköreit összevonják, sokuknak megszűnik a munkája.

A londoni központ tavalyelőtt jelentette be, hogy a racionalizálás miatt szűkítik a leánycégeket.

Úgy tudni, hogy a munkakörök összevonásait nemcsak a magyar boltokban hajtják végre, hanem Nagy-Britanniában és a többi kelet-közép-európai üzletben is. Itthon megszűnik például a vevőszolgálati specialista munkakör, az átszervezés leépítést is magával hozhat.

A Tesco a múlt héten jelentette be, hogy a hatékonyság miatt tovább egyszerűsíti a működési struktúráit, emiatt Angliában több vezetői munkakört is megszüntetnek.

Komoly változtatások kellenek ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk. Reméljük, az általunk létrehozott új szerepkörökben és a jelenleg rendelkezésre álló álláshelyeken a lehető legtöbb munkatársat megtartjuk"

– írta közleményében a Tesco angliai igazgatója.

A felvidéki magyar lap, az Új Szó pénteken számolt be arról, hogy 22 évnyi működés után zárják be az egyik kassai üzletet, aminek a helyén parkolókat alakítanak ki. Egy lengyel portál pedig úgy tudja, hogy a Tesco nagyobb boltjai nem versenyképesek és súlyos gondban vannak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére