Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénzzel és gyűjtéssel segíti a horvátországi földrengés károsultjait a Katolikus Karitász

MTI, 888.hu

2021.01.01. 15:40

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és hivatalos karitatív szervezete, a Katolikus Karitász segéllyel és adománygyűjtéssel segíti a horvátországi földrengés károsultjait – közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.

Az MKPK arról döntött, hogy

10 millió forint gyorssegéllyel segíti a horvátországi Sziszeki Egyházmegyét az őket ért természeti katasztrófa által okozott károk helyreállításában.
A püspökök testülete kéri a hívőket, hogy imáikban továbbra is emlékezzenek meg a katasztrófa által sújtott testvéreinkről”

– olvasható az MKPK közleményében.

A Katolikus Karitász közleményében azt írta: Sisak (magyar nevén: Sziszek) és Glina települések is erősen rongálódtak, az itt élő családok közül rengetegen kerültek nehéz helyzetbe.

Az első felmérések alapján

mintegy 5 ezer gyerek maradt iskola nélkül, mivel 5 iskolaépület teljesen megrongálódott, 9 jelentős felújítással majd még rendbe hozható és 13 maradt működőképes.

A Katolikus Karitász 1,6 millió forint értékben létfontosságú eszközöket és élelmiszereket küld Horvátországba, továbbá a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül felhívást tett közzé adománygyűjtésre.

A szilveszterkor útnak indított szállítmányba több ezer műanyag evőeszköz (tányér, kanál, pohár), takarók és plédek, benzinmotoros áramfejlesztők, Siesta gázkályhák, infra hősugárzók, készételek, valamint instant levesek kerültek. A sziszeki karitásszal napi kapcsolatban van a segélyszervezet – írták.

A hétfő óta tartó horvátországi természeti katasztrófának már hét halálos áldozata van. A térségben 3500 ház sérült meg

a hétfői 5,2-es magnitúdójú előrengésben, majd a keddi 6,3-as erősségű főrengésben. Az utórengések folyamatosak, az elmúlt három napban több mint 80 földmozgást mért a horvát szeizmológiai szolgálat.

Azóta már több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a károsultaknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?