Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Azok támadják Magyarországot, akik komoly pénzeket veszítettek a rezsicsökkentés miatt"

Vincze Viktor Attila

2018.02.22. 14:28

A kampányról, az ellenzékrõl és a kormány terveirõl is beszélt Rogán Antal a Figyelõnek adott interjújában. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter szerint az ellenzéki pártok az ország ügyei helyett magukkal vannak elfoglalva. A fideszes politikus szerint a nemzetközi színtéren történõ Magyarország elleni támadások mögött azok az érdekcsoportok állnak, akiknek nem tetszik a magyar kormány politikája.

Nincs kormányképes alternatíva az ellenzéki oldalon Rogán Antal szerint. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Figyelőnek nyilatkozva úgy vélte, hogy:

 Az ellenzéki pártok magukkal vannak elfoglalva, nem az országgal. Nem az ország elé állítanak választási alternatívákat, hanem egymáshoz képest nyújtanak alternatívákat.”

Egy dolog azonban biztosan kirajzolódott Rogán Antal szerint, mégpedig az, hogy ha egy közös ügyről van szó, akkor minden ellenzéki párt egyoldalúan a helyezkedik szembe csak azért, hogy ellentmondjanak.

A miniszter szerint: 

Legyen az a népszavazás, a kerítésépítés és az alkotmánymódosítás elfogadása. Vagy például az Európai Parlamenttel vagy a Brüsszellel folytatott csaták. Mindig, mindenkor saját magunkra maradtunk. Ez egyvalamit mutat: ezt a gyenge ellenzéket kívülről nagyon könnyen tudják befolyásolni, és kívülről nagyon könnyen tudják egy irányba összerendezni.”

Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e újabb támadások nemzetközi szinten, Rogán Antal azt mondta, hogy a támadások mögött azok az érdekcsoportok állnak, akiknek nem tetszik a magyar kormány politikája.

Ez egy sajtókampány, pontosan ugyanazok a nemzetközi orgánumok vesznek benne részt, akik például Trump elnököt is támadják. Ehhez nemzetközi intézmények és szervezetek is kapcsolódnak. Azok az erők állnak mögötte, akiket az elmúlt 8 évben a kormányzásunkkal megsértettünk. Elsősorban azok, akiknek nem tetszik a bevándorláspolitikánk, másodsorban azok, akik komoly pénzeket veszítettek a rezsicsökkentés miatt. Harmadszor pedig azok a pénzügyi körök, akik szeretnék visszakapni a sok éven át fizetett bankadót.”

– mondta Rogán Antal, aki szerint azonban a kormány nem fog meghajolni ezen érdekcsoportok akarata előtt.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt az Elios-ügyről is, elmondva:

Az gyakorlatilag brüsszeli segítség a magyar ellenzéknek a választási küzdelemhez. Ez Brüsszel bosszúja."

A teljes interjú a legfrissebb Figyelőben olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére