Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az otthonfelújítási programmal kapcsolatos újabb kérdésekre válaszolt Novák Katalin

888 - MTI

2021.03.16. 11:45

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videójában válaszolta meg a felmerült kérdéseket.

 

Novák Katalin elmondta:

ha a szülőknek egyáltalán nincs bejegyzett tulajdona, azonban a gyermekeknek van százszázalékos tulajdonjoga a felújítandó ingatlanban, akkor is igénybe vehető a támogatás, feltéve, ha kiskorú gyermekekről van szó.

Hozzátette: az az előírás, hogy a kiskorú gyermekeknek és a szülőknek legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük.

A miniszter ismertetése szerint ha például új kémény vagy kerítés épül, akkor a bontás és a szállítás költségeire is elszámolható a támogatás.

Beszámolt arról is, hogy konyhabútor részének cseréjére is igényelhető a támogatás. A konyhabútorcsere anyagköltsége és vállalkozói díja is szerepelhet a számlán. A főszabály szerint a beépített konyhagépekre igényelhető a felújítási támogatás, a nem beépített, különálló eszközökre nem – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Novák Katalin tájékoztatása szerint a Magyar Államkincstár 180 napig ellenőrizheti a támogatás felhasználását, ha az igénylők ennél korábban eladják az érintett ingatant, akkor azért „őket nem fogja semmilyen retorzió érni”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére