Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrákok ugyanazt gondolják Európa biztonságáról és jövõjérõl, mint mi

Bokor Gábor

2018.04.24. 22:28

Kövér László Tallinnban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt mások mellett az osztrák Nemzeti Tanács elnökével.

Az M1 keddi beszámolója szerint a parlamenti elnökök találkozóján Wolfgang Sobotka a júliusban kezdődő osztrák soros uniós elnökség programjáról beszélt. A politikus azt mondta, hogy a digitalizációra, a Nyugat-Balkán integrációjára és az illegális bevándorlással szembeni küzdelemre helyezik a hangsúlyt.

Ausztria soros elnöksége idején a realitások, a józan ész talajára kívánja helyezni a migrációs politikát"

– értékelt Kövér László.

A magyar házelnök találkozott a francia szenátus vezetőjével is. Gérard Larcher a tagállamok szuverenitásának fontosságát és a keresztény kultúra védelmét hangsúlyozta.

Ahogy a magyar kormány, úgy a francia szenátus is kiemelten kezeli a közel-keleti keresztények ügyét. Létrehoztunk egy keresztény kisebbségvédelmi munkacsoportot, amely azon dolgozik, hogyan lehetne visszatelepíteni az Irakból elmenekült keresztényeket saját földjükre"

– mondta a politikus, majd hozzátette, hogy szerinte az Európai Uniónak is kötelessége védelmet nyújtani nekik, a keresztény kultúra ugyanis Európa egyik legfontosabb értéke, azonban ha a Közel-Keletről eltűnnek ezek a nők és férfiak, akkor nem lesz, aki hidat teremtsen majd Kelet és Nyugat között.

A parlamenti elnökök elfogadtak egy közös nyilatkozatot is, amely rögzíti, hogy az Európai Unióban az egyik legfontosabb feladat a polgárok biztonságának és jólétének szavatolása.

A tanácskozáson felmerült, hogy a nyilatkozatban rögzítik a keresztény kultúrát mint az Európai Uniót összetartó alapvető értéket. A lengyel javaslatot azonban hiába támogatta mások mellett Magyarország, végül nem került bele a szövegbe"

– mondta a magyar házelnök, majd hozzátette, úgy gondolták, ezt ne tegyük, mert ez egy olyan vallási kérdés, ami kirekeszti Európa polgárainak egy részét.

A házelnök társaival együtt megpróbálta elmagyarázni, hogy nem vallási, hanem kulturális, civilizációs kérdésről van szó, amely hozzátartozik az európai identitáshoz.

Mihez akarnánk integrálni azokat a migránsokat, akiknek az integrációjáról olyan sokat beszélünk, ha a saját önazonosságunkat megtagadjuk"

–  tette fel a kérdést az Országgyűlés elnöke. 

Kövér László arról is beszélt: továbbra is kényes kérdésnek számít az Európában rekedt bevándorlók kezelése, hiszen a nyugati országok a migrációban látják a demográfiai problémák megoldását, a szétosztásukban érdekeltek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére