Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az összes HÉV-vonal megújul a fõvárosban

888.hu

2017.06.02. 17:28

A 40 éves jármûállományt is lecserélik az elkövetkezendõ években. Nemsokára 2500 milliárdos útfejlesztés veszi kezdetét.

Az ideinél is több, csaknem 1400 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedési célokra a jövő évi költségvetésben, amelyből 775 milliárd forint fordítható közlekedésfejlesztésre. 2022-ig 2500 milliárd forint áll rendelkezésre a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére.

Homolya Róbert államtitkár szerint 5-10 év alatt valamennyi HÉV-vonalat felújítanak és lecserélik a vonatállományt. A tervezett budapesti kötöttpályás közlekedési fejlesztésekhez biztosítottak a források.

Az államtitkár szerint ősz elejére két fejlesztési koncepciót fog a tárca a kormánynak előterjeszteni a témában. Kitért arra, hogy a hetekben kormánydöntés születik majd arról, hogyan valósuljon meg a Hódmezővásárhely-Szeged közötti tram-train projekt, 8 tram-train jármű beszerzése folyamatban van.

Európa legsűrűbb és legjobb közösségi közlekedése van Magyarországon, a vasúti közlekedés aránya 10 százalékos, ami a kontinensen magasnak számít. A teljes magyarországi közlekedésben a közösségi közlekedés aránya meghaladja a 30 százalékot, ami Európában kiemelkedőnek számít.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére