Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az MSZP szerint nem Gyurcsány, hanem a Fidesz volt az oka a 2006-os zavargásoknak

Sümeghi Lóránt

2017.10.06. 16:28

Molnár Zsolt, az MSZP országgyûlési képviselõje az ATV tegnapi adásában Németh Szilárd fideszes országgyûlési képviselõvel tartott vitájában többek között azt a hazug álláspontját fejtette ki, miszerint a 2006-os zavargások oka nem Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök volt, hanem az akkor még ellenzékben lévõ Fidesz-KDNP.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt – aki vitájában egyébként több ízben is tagadta a Marketwatchon a mai napig fellelhető Soros-terv létét – az egyes balliberális provokátorok által meghirdetett, őszi polgári engedetlenséggel összefüggésben azt mondta:

ha zavargások lesznek, az a kockakő dobálásokra fog emlékeztetni, amit a Fidesz-KDNP szervezett. Az emberek emlékeznek, 2006 őszén kockaköveket dobáltak rendőrökre."


Molnárnak egyrészt az összevissza beszélés közben nem tűnt fel, hogy érdemben nem sikerült megcáfolnia, hogy nem lesznek ősszel balliberális rendbontások, másrészt köztudott, hogy a 2006-os zavargások mögött nem az amúgy hangsúlyozottan békés tüntetést és megemlékezést rendező Fidesz állt, hanem Gyurcsány Ferenc rendőrterrorja és fizetett provokátorai.

Németh Szilárd válaszában pontosan erre hívta fel Molnár Zsolt figyelmét, amikor azt mondta:

bizonyos, hogy emlékeznek az emberek arra, hogy mi történt az 50. évfordulón, valami Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, aki lövetett a népe közé. Na ilyen nem lesz."

Emlékezetes, az ügyészség idén februárban a 2006. szeptember 18-án este, az őszödi beszéd kiszivárgását követően a tévészékháznál, szeptember 19-21-én és október 23-án Budapest utcáin történtek miatt elöljárói intézkedés, illetve utólagos felelősségre vonás elmulasztásával vádolt meg korábban három rendőrtábornokot:

  • Bene László akkori országos főkapitányt,
  • Gergényi Péter akkori budapesti főkapitányt
  • és Dobozi Józsefet, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) akkori vezetőjét,
  • továbbá tucatnyi másik rendőrtisztet.

Az ügyészség azért kívánta a vádlottak felelősségre vonását, mert a csapaterős rendőri intézkedések során az alegységparancsnokok nem tettek azért, hogy megelőzzék, félbeszakítsák, illetve utólag kivizsgálják az alárendeltjeik által elkövetett túlkapásokat. A vádlottak az eljárás során zömmel tagadták bűnösségüket és védőikkel együtt felmentést kértek annak ellenére, hogy a jegyzőkönyv szerint a rendőrök egymás között váltott rádióüzeneteiben a következő utasítás is elhangzott:

nyomjátok, gyerekek, lőfegyver kivételével minden engedélyezve van!"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére