Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az MSZP már 2007-ben bevándorlókat akart

888.hu

2016.04.22. 09:48

Egy most elõkerült 2007-es tanulmány szerint az MSZP azt tervezte, hogy 10 százalékra növeli a Magyarországon lakó külföldiek számát, az évszázad közepéig.
BUDAPEST, 09:48

Egy most előkerült 2007-es tanulmány szerint az MSZP azt tervezte, hogy 10 százalékra növeli a Magyarországon lakó külföldiek számát, az évszázad közepéig.

2007 januárjában készült el a Gyurcsány-kormány migrációs stratégiája. A Magyar Idők szerint az anyag komoly munka eredménye, azonban a főbb megállapításokkal már 9 éve is vitába lehetett volna szállni, most pedig különösen. A tanulmány egyes részei rendre visszaköszönnek az MSZP és a DK jelenlegi kommunikációjában.

Az anyag szerint fokozódó kihívást jelent az orvosok és az egészségügyi személyzet elvándorlása. A munkaerőhiányt migránsokkal lehetne csökkenteni. A hazai munkaerőpiacot liberalizálni kell a külföldi munkavállalók előtt.

A tanulmány szerint a Gyurcsány-kabinet már 2007-ben tisztában volt azzal, hogy az orvos- és ápolóelvándorlás nehezen befolyásolható folyamat. Tehát politikai haszonszerzést szolgál az a propaganda, hogy az orvosok és ápolók az Orbán-kormány döntései miatt vándorolnak ki az országból.

A Gyurcsány-kormány tervei szerint a külföldiek létszáma megtízszereződött volna és arányuk akár 10 százalék fölé is emelkedhetett volna a század első felében.

A 9 évvel ezelőtti anyagban már felmerül a kvóták ötlete, ám nem EU-s, csupán országos szinten, de hasonló működési mechanizmussal. Az egyik fontos intézkedés az amnesztia lett volna, vagyis mindazok, akik illegálisan átlépik a határt mentesültek volna mindenfajta büntetés alól.

A társadalmat fel kell készíteni a növekvő migrációra és annak következményeire."

– írják a tanulmányban. Ebben a kormány és a civil szervezetek összefogása segített volna.

A baloldal az elmúlt hónapokban a migráció kérdésében rendszeresen szembehelyezkedett a magyar kormány álláspontjával, és inkább az uniónál próbált jó pontokat szerezni. A tanulmányban leírtak szerint

...az Európai Unióban tapasztalható paradigmaváltást érdemes elemezni és követni..."

Azaz a kérdésben érdemes az EU álláspontját követni.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére