Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az illegális migráció nem tûnt el

Nagy Gábor

2018.08.22. 14:43

Az illegális migráció nem szûnt meg, a nyugat-balkáni útvonalon több ezer ember várakozik arra, hogy illegális úton az Európai Unió területére léphessen.

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója szerdán Nagykanizsán, a Készenléti Rendőrség új épületkomplexumának átadásán közölte: a migránsok és az embercsempészek módszert váltottak, új útvonalakat alakítottak ki a magyar déli határ szigorú védelme miatt.

A legfrissebb adatok szerint a horvát-bosnyák határon több mint ötezer, Szerbiában pedig több mint négyezer ember várakozik arra, hogy illegálisan bejusson az EU területére – tette hozzá. Mint mondta később: a magyar kormány "időben határozott döntéseket és hatékony intézkedéseket hozott" a határrendészeti feladatok ellátása érdekében.

  • A szükséges törvénymódosításokkal biztosította a jogi környezetet,
  • határzár létesült a magyar-szerb és a magyar-horvát határon,
  • a Készenléti Rendőrségnél határőrizeti igazgatóságokat hoztak létre,
  • és háromezer fős létszámfejlesztést hajtottak végre,
  • több mint 100 milliárd forintból pedig új objektumok épültek, lecserélték és fejlesztették a gépjárműparkot, a fegyvereket és a felszereléseket

– sorolta a BM közbiztonsági főigazgatója.

Papp Károly szerint azért van szükség a magyar határok megerősített védelmére, mert az eddig kialakított rendet meg kell őrizni. Abban a pillanatban, ha az embercsempészek és a migránsok megéreznék, hogy lazul a magyar külső határon a védelem, újabb migrációs nyomással nézne szembe Magyarország – hangsúlyozta.

A rendőrségnek 2017-2018-ra mintegy 100 milliárdot biztosított a kormány létszámfejlesztésre, eszközbeszerzésre, objektumépítésre. A 2016 szeptemberében megkezdett toborzás révén idén júliusra feltöltötték a szükséges háromezres létszámot. Győrben, Szegeden és Szombathelyen már birtokba vették a Készenléti Rendőrség új épületeit, néhány héten belül pedig a pécsit is átadják. A nagykanizsai bevetési osztály létszáma 309, az itt dolgozók a határrend és a közterületek rendjének fenntartása mellett készenléti jellegű szolgálatot is elláthatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére