Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az illegális bevándorlás megállításában továbbra sem lehet számítani az ellenzékre

Forisek Ádám

2018.06.11. 18:55

Ismét többpárti egyeztetést tartottak a Belügyminisztériumban az alaptörvény-módosításról és a "Stop Soros" javaslatról hétfõn. Az LMP és a Párbeszéd nem támogatják a javaslatokat, a többi ellenzéki párt részt sem vett a megbeszélésen.

A tanácskozás után az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a fideszes Balla György kijelentette: szomorú tapasztalatnak értékelte a megbeszélést, szerinte az ellenzék semmiből sem tanult, és világosan látszik, hogy továbbra is az illegális migrációt támogatja.

A kormánypárti képviselő elmondása szerint csak olyan módosító javaslatot nyújtottak be, amely az illegális migráció szervezésének büntethetőségét megakadályozta volna, vagy azt eljárási szempontból lehetetlenné tette volna.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője szerint frakciójuk azt javasolta: még ne fogadják el a javaslatot, mert előbb tisztázni kell olyan fogalmakat, hogy mit jelent pontosan a segítés, a szervezés. Noha a pártja szerint az illegális bevándorlást és az embercsempészetet meg kell akadályozni, véleménye szerint a javaslatok nem jelentenek hatékony módot arra, hogy az embercsempészetet akadályozzák Magyarországon. Továbbra is úgy látják, a törvényjavaslat célja, hogy megfélemlítse a migránsokat segítő civil szervezeteket.

Keresztes László Lóránt, az LMP politikusa is úgy értékelt: a törvényjavaslat valójában nem azt célozza, ami az indoklásban van, hogy világosabb legyen a jogi helyzet Magyarország biztonságának erősítésére. Az LMP szerint a javaslattal a kormány nemzetközi nyomásnak és társadalmi elvárásoknak próbál megfelelni.

Az LMP az egyeztetésen is bizonygatta, hogy „rendkívül fontosnak tartja” az illegális migráció megállítását.

Demeter Márta, az LMP másik képviselője azt hangoztatta: az illegális migráció ellen fel kell lépni, de a javaslat nem ezt a célt szolgálja. Az LMP úgy véli, a magyar hatóságoknak és a kormánynak most is minden jogi eszköze rendelkezésre áll ahhoz, hogy az embercsempészek és a jogellenesen Magyarországon tartózkodók ellen hatékonyan fellépjenek.

Balla György szerint mindössze arról van szó, hogy az ellenzéki politikusok megpróbálnak kifogásokat keresni, de valódi szándékuk továbbra is az, hogy a sorosista NGO-kat támogassák, nem pedig az, hogy az illegális bevándorlás ellen lépjenek fel. Emlékeztetett arra, hogy 2016-ban 3 millió 360 ezer ember, 2018-ban 2 millió 800 ezer ember foglalt világosan állást arról, hogy "Magyarországot meg kell védeni, meg kell akadályozni az illegális migrációt" – összegzi az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére