Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti volt

888.hu

2021.09.02. 10:00

Egy beteg elhunyt, 262 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. 

 

A beoltottak száma 5 781 121, közülük 5 510 678-an megkapták a második adag vakcinát, 342 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Elhunyt egy beteg, és 262 új fertőzöttet igazoltak,

ezzel a járvány kezdete óta 812 793 fertőzöttet azonosítottak. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 909, az aktív fertőzöttek száma pedig 4824-re csökkent.

138 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. A beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen a háziorvosánál, vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten. Tegnap megkezdődött az iskolai tanév; a kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasolják, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében.

A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina, és csak korlátozásokkal lehetett védekezni a vírus ellen.

Az iskolai oltásokat ma és holnap is folytatják, az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Három héttel az első adag vakcina felvételét követően kerül sor a második oltásra, ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás történt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére