Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az exjobbikos Bencsik is inkább pártot alapít a szivárványkoalíció helyett

888

2020.12.04. 13:20

Bencsik János sem kér az összefogásból.

Újabb volt jobbikos képviselő alapít politikai szervezetet: a Jobbik-frakcióból idén februárban kilépett Bencsik János pénteken jelentette be, hogy Polgári Válasz néven új politikai mozgalmat indít.

Bencsik döntése nagy meglepetést nem okozhat, ráadásul hétfőn a Facebook-oldalán már kifejette, hogy szerinte a közös lista miért a biztos bukás receptje.

„Magyarországon egy minden eddiginél kártékonyabb, antidemokratikusabb, polgárháborús hangulatú kétpártrendszer bontakozik ki, ahol mindkét tábor fanatikusan gyűlöli egymást, és a másik legyőzéséért bármire hajlandóak. Még a saját elveik feladására is” – írta.

Vajon hogyan lenne képes a Jobbik és az LMP közösen kormányozni (!) olyan pártokkal, amelyek ellen létrejöttek? Hogyan fog tudni a Momentum megújulást hirdetni évtizedek óta leharcolt, elkopott képviselőkkel az oldalán?

De leginkább: hogyan lehet hitelesen győzelemről beszélni és az embereket harcba hívni olyan politikai szereplőkkel, akik tíz év alatt három kétharmadot hoztak össze a Fidesznek?” – tette fel a kérdést az ellenzéknek Bencsik.

A független országgyűlési képviselő pénteki közleményében azt írta: az új mozgalom a polgári értékek képviseletét tűzi ki célul, amelyeket szerinte sem a Fidesz, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel. Jelezte azt is:

semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni „az elmúlt tíz vagy az azt megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel”.

 

Bencsik tehát exjobbikosként „új hangként” szeretne a politikai hadszíntéren feltűnni, kérdés csak az, hogy ki hallja majd meg.

A politikus februárban lépett ki a Jobbik frakciójából, mert „morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek” nevezte a párt új elnöke, Jakab Péter politikáját.

A Jobbikból kizárt vagy kilépett politikusok 2018 óta több szervezetet is létrehoztak: 2018 nyarán Toroczkai László ásotthalmi polgármester, a Jobbik volt alelnöke jelentette be, hogy megalakult, és a jövőben pártként működik a Mi Hazánk Mozgalom, a Jobbik-frakcióból 2018-ban kizárt Volner János pedig idén szeptemberben jelentette be a Volner Párt megalapítását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére