Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eurostat: Magyarországra nehezedik a legnagyobb nyomás

2015.09.18. 14:01

Péntek délben jelent meg az Eurostat új jelentése az európai migrációs helyzetről. Az elemzésben szereplő adatok szerint 2015 második negyedévében (április és június között) 213 200 migráns fordult menekültkérelemért Európában. 15 százalékkal többen, mint az év első három hónapjában, és majdnem kétszer annyian, mint tavaly ilyenkor.

Az Eurostat főbb megállapításai a következők:

  • A migránsok legalább egyharmada Szíriából, vagy Afganisztánból érkezik.
  • A legtöbben Németországban kérnek menedékjogot (80 900 fő). Ezt követi Magyarország (32 700), Ausztria (17 400), Olaszország (14 900) és Franciaország (14 700). Svédországban 14 300-an kértek menedékjogot április és június között.
  • A népvándorlás miatt a népesség arányában Magyarországra helyeződik a legnagyobb nyomás. Az osztrákoknak és az olaszoknak is relatíve nagy tömeggel  kellene megbirkózniuk.
  • Összesen több mint 600 000 menedékkérőt regisztráltak az unió különböző tagállamaiban.

Az idei első negyedévben még a bevándorlók több mint fele Koszovóból érkezett, mostanra azonban egyértelmű, hogy  a többséget a szír és afgán migránsok alkotják. Ezt támasztja alá a menekültstátuszt igénylők arányának változása is: míg az első negyedévben a menedékkérők 24 százaléka koszovói volt, a második negyedévre arányuk mindössze öt százalékra csökkent.

A bevándorlók származás szerint így oszlanak meg:

(Eurostat)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére