Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az európai néppártoknak vissza kell térniük a kereszténydemokrata értékekhez"

Forisek Ádám

2018.05.10. 07:28

Az emberi erõforrások leköszönõ minisztere szerint Európa jövõjének szempontjából fontos, hogy az európai néppártok visszatérjenek a hagyományos, konzervatív értékekhez.

Balog Zoltán a Konrad Adenauer Alapítvány és a Német Gazdasági Klub (Deutscher Wirtschaftsclub) szerdai budapesti pódiumbeszélgetésén vett részt, amelynek témája a magyar és a német kormányalakítás volt. Kiemelte, nem szabad a hagyományos kereszténydemokrata pártoknak a liberális útra lépniük – írja az MTI. 

Volkmar Klein, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) parlamenti képviselője szerint is világossá kell tenni, hogy szavahihető, keresztény, konzervatív emberek vannak pártjukban. Emellett közös feladatuknak nevezte, hogy a szélsőjobboldali és -baloldali pártoktól megkülönböztessék magukat.

Balog Zoltán erre azt válaszolta: a felebaráti szeretetet el kell választani a migrációtól mint világméretű folyamattól. A magyar kormány szerint az állam feladata az ország védelme, Magyarország ezért nemet mond a migrációra, és illegális úton senkit sem enged be.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a szolidaritást nem csak abban lehet mérni, hogy beengedjük-e az illegális bevándorlókat, hiszen Magyarország Észak-Irakban például iskolák, falvak felépítését támogatja.

A miniszter szólt arról is, hogy Magyarország "rákényszerült" a migrációellenes álláspontra, mivel senki más nem akarta képviselni ezt a nézetet az Európai Unióban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a magyarok szívesen elhagynák az Európai Uniót vagy Európa-ellenesek lennének, hiszen az EU támogatottsága Magyarországon a legmagasabb Balog Zoltán szerint.

Volkmar Klein a migrációról azt hangoztatta, nem szabad egy kalap alá venni a valóban segítségre szorulókkal azokat, akik csak úgy tesznek, mintha rászorulók lennének. Le kell küzdeni a menekülés okait, és az embereknek a hazájukban kell több esélyt kínálni a boldogulásra.

A magyar határzárról úgy vélekedett, ha a balkáni útvonalat nem zárják le, sokkal több menekült lenne Európában, de a lépés nem a legfontosabb eleme volt a mozaiknak.  Ugyanilyen lényeges volt a szerződéskötés Törökországgal, vagy a világélelmezési programra adott pénz is – tette hozzá.

A német politikus szólt arról is, hogy a német-magyar kapcsolatokat még intenzívebbé kellene tenni, egyebek mellett azért, mert ez közelebb viheti Németországot a többi visegrádi országhoz is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére