Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Kutatási Tanács a nyílt társadalom agendáját terjeszti

888

2020.10.21. 14:30

Az Alapjogokért Központ szerint az Európai Kutatási Tanács (EKT) finanszírozási gyakorlatának célja, hogy a nyílt társadalom – így a migráció és a genderlobbi – agendáját a tudományos szférán túl is kiterjessze.

Erről Kovács István stratégiai igazgató és Kovács Attila, a jogi elemző intézet uniós projektvezetője beszélt a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, ahol a központ legújabb, A nyílt társadalom ideológiája tudományos köntösben című elemzését ismertették.

Kovács István az ETK létrehozásának előzményit is vázolva közölte: a testület a 2008-as gazdasági válságot követően jött létre, eredetileg azzal a céllal, hogy szakmai kutatások finanszírozásával hozzájáruljon új, innovatív tudomány- és iparágak, továbbá üzletágak létrejöttéhez.

Mint hangsúlyozta, ehhez képest az Európai Unió adófizetőinek forrását felhasználó EKT számos – az eredeti cél szempontjából – „nagyon visszás” projektet támogat. Példaként említette, hogy mintegy egymillió eurós támogatást kapott egy olyan kutatás, amely azt vizsgálja, hogy „mit jelent heteroszexuálisnak lenni”.

A kairói egyetem 1,5 millió eurót kapott egy VI. századi arab költő műveinek tanulmányozására. Egy másik projekt a XI. századtól vizsgálja az iszlám szent iratok európai történetét 10 millió euróból, a zürichi egyetem 2 millióból kutathatja azt, hogy miért terjed populista ideológia Európában, egy jamaikai oktató pedig a közösségi meztelenkedésnek az egészséges testkép kialakulására gyakorolt hatását vizsgálja – sorolta.

Kovács István tájékoztatása szerint az Alapjogokért Központ közérdekű adatigényléssel fordul a tanácshoz annak kiderítésére, hogy „ezek a visszás projektek” miként illeszkednek az ETK eredeti céljai közé.

Úgy fogalmazott, „ezeknek a pénzeknek lenne jobb helye, különösen a koronavírus-járvány sújtotta európai gazdaságban”. Kovács Attila közölte: az EKT euró-tízmilliókkal támogatta a nyílt társadalom eszméjének – köztük a migráció, a jogállamisági kérdések és a genderideológia – terjesztését. Álláspontja szerint a tanács elfogultságát jól mutatja, hogy a támogatott projektek absztraktjaiban mindössze nyolc alkalommal fordul elő a keresztény szó, míg az iszlám tizenötször.

Amikor migrációról és genderkérdésekről van szó ezekben a pályázatokban, az mindig pozitív kontextusban történik.”

Hozzátette, hogy a támogatott vezető kutatók – köztük számos brit – tudományos tevékenységük mellett állandó meghívott szakértői hazájuk fősodorbeli médiájának. Tehát „egy általános politikai ideológiai küzdelemben is részt vesznek”. Kovács Attila kiemelte azt is, hogy számos pályázat esetében EU-n kívüli kutatásokat finanszíroznak. Az EKT forrásaira Magyarországról legsikeresebben a Közép-európai Egyetem (CEU) pályázott – jegyezte meg.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Erre az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója világított rá egy interjúban. A szakértő állítását az Európa Tanács éves pénzügyi jelentésére alapozza. Szerinte azzal, hogy az Európa Tanács pénzbeli támogatást fogad el magánszemélyektől, kérdésessé válik a szervezet politikai függetlensége.

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Ismét Trump van nyeregben, miután fontos helyeken sikerült bizonyítani több tízezer szavazat elcsalását. Egyre több esély van arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvényteleníteni fogja több tagállamban is a szavazás eredményét.

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Ferenc testvér annak idején még simán vétózott volna a lengyelekkel közösen.

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

2010 óta több perzsa atomtudóst is meggyilkoltak – Irán Izraelt vádolja a merényletekkel.

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

Nagyjából 120 ezer voks jogszerűségét kérdőjelezi meg az amerikai haditengerészet korábbi parancsnokának vallomása.

Lukasenka bedobta a törülközőt

Lukasenka bedobta a törülközőt

Az új alkotmány olyan lesz, amilyet a nép akar, ő pedig le fog mondani.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére