Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Eucharisztikus Kongresszusra hangolódik a művészet is

888.hu

2021.07.12. 19:30

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készülődés jegyében „És fölzeng a világ” címmel rendezett kiállítást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. A tárlat megnyitóján Erdő Péter bíboros és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is beszédet mondott.

 

A tárlaton neves kortárs művészek alkotásai láthatók, amelyek a szakralitás témakörét járják körbe és jelenítik meg az érdeklődők számára.

Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festő, Péreli Zsuzsa, a nemzet művésze, Kossuth- és Munkácsy-nívódíjjal, valamint Magyar Örökség díjjal kitüntetett kárpitművész, Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész különböző technikákkal készített munkái együtt tárják fel az utakat, amelyeket követve a lélek harmóniája és nyugalma helyreállhat. Továbbá Bráda Tibor festőművész a dunaújvárosi templom új ólomüveg-ablakaival van jelen a kiállításon.

A kiállítás címéül választott mondat az idén száz éve született Pilinszky János Harmadnapon című versében található. A szervezők így írnak róla:

Pilinszky művészi tömörséggel és erővel figyelmezteti öntelt kortársait a kétezer évvel ezelőtti történelmi valóságra: Jézust, Isten szülöttjét megölték, de harmadnapra feltámadt, és ma is él! Köztünk és bennünk, az Ő képére és hasonlatosságára teremtett emberben.”

 

A kiállítás ingyenesen látogatható 2021. szeptember 12-éig minden munkanapon 10 és 16 óra között Budapesten, a Gyulai Pál utca 13. alatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Nagy Lászlót 2006 előtt sem hordozta a tenyerén a Jóisten. Élt, ahogy tudott, inkább küszködve, mint könnyedén, laza csuklóval hegedülve. Nem titkolja, de nem is veri a mellét azért, mert csak egyszerű „melósok” voltak a szülei. Ő is az, szobafestőként keresi a kenyerét. Tizenöt éve végképp megváltozott az élete, amikor október 23-án kilőtték az egyik szemét. Nem is padlóra, inkább az alá került, a lehető legmélyebbre – 35 évesen. Kikészült testileg, lelkileg, anyagilag.

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Egy tanárnő eltávolította az amerikai zászlót az osztályterméből, mondán, az „erőszakot, fenyegetést és intoleranciát” jelent. Az oktató így kívánt tiltakozni a politikai szimbólumokat kitiltó döntés ellen.

Így vélekedik Ferenc pápa a családról

A család az apa, anya, gyerek, és pont.

Joe Biden egy év alatt 95 ezer migráns letelepítését tervezi az Egyesült Államokban

Korábban állampolgárságot is ígért azoknak, akik Amerika felé veszik az irányt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére