Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU meghajolhat Magyarország előtt: elnapolhatják az olajembargó bevezetését

888.hu

2022.05.13. 10:00

Hoppá!

 

A Politico szerint a brüsszeli bürokraták radikális lehetőséget mérlegelnek Orbán Viktor miniszterelnök vonakodása okán:

elnapolnák az orosz olaj betiltását.

 

A Brüsszelben keringő egyik elképzelés szerint azt a tervet, amely betiltaná a teljes orosz nyersolaj és finomított üzemanyag importot, egyelőre félretennék, egészen addig amíg nem találnak olyan kompromisszumos megoldást, amelyet Magyarország el tud fogadni – nyilatkozták uniós diplomaták a Politiconak.

 

A Politico szerint ez a lépés jelentős visszaesést jelentene az EU azon erőfeszítései számára, amelyek Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúja ellen irányulnak. Különösen nagy csapást jelentene ez Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke számára, aki május 4-én egy hatodik szankciócsomag-tervezetben az orosz olaj teljes importjának totális betiltását javasolta.

Az orosz fosszilis tüzelőanyagok uniós piacának megszüntetését Brüsszelben egyébként létfontosságú lépésnek tekintik.

 

Ismert: a hét elején Ursula von der Leyen személyesen látogatott el Magyarországra, hogy Orbán Viktorral egyeztethessen a szankcióról.

 

„Az Európai Bizottságnak nincs olyan javaslata, amely kezelni tudná egy esetleges orosz olajembargó negatív hatásait, ezért a kormány az eredeti álláspontját fogja képviselni, miszerint ezen tilalom alól a csővezetékes szállításnak kivételt kell képeznie.”
nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ügy kapcsán.

 

Világossá tettük az Európai Bizottság számára, hogy mi csak akkor tudjuk megszavazni a javaslatot, ha a Brüsszel által kreált problémára Brüsszel megoldást is javasol.”

– szögezte le.

 

Nemcsak az olajfinomítóink több százmillió dolláros átalakítására vonatkozóan, nemcsak a Magyarországra Horvátországon keresztül vezető kőolajvezeték több százmillió dolláros kapacitásnövelésére vonatkozóan várunk el ilyen javaslatot, hanem a magyar gazdaság jövőjével kapcsolatban is, hiszen a javaslat felér egy atombombával”.

– tette hozzá a miniszter.

 

A Politico szerint az olajcsomag ilyen jellegű „felhígítása” azonban ártana az EU hitelességének, különösen azután, hogy von der Leyen és más politikai vezetők világosan kifejtették, hogy Putyin olajiparának támadása létfontosságú. A szankciócsomag többi része az oroszbarát propagandát, lobbistákat és tanácsadókat, valamint Oroszország legnagyobb bankját, a Sberbankot is célba veszi. A csomag középpontjában azonban mindig is a Kreml energiaipara elleni csapás állt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Magyarnak lenni jó! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján.

Novák Katalint próbálta provokálni egy román szenátor Erdélyben

A talpig népviseletbe öltözött Călin Matieş, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusa először egy virágot és egy román színű kokárdát nyújtott át Novák Katalinnak, majd azt mondta neki: „Erdély román föld volt és mindig is az marad!„ – számolt be róla a Főtér erdélyi hírportál.

Kocsis Máté bebizonyította: Babszem Jankó Jakabhoz képest szép szál legény

Kocsis Máté bebizonyította: Babszem Jankó Jakabhoz képest szép szál legény

Jakab Péter már megint úgy csinál, mintha nagy ember lenne. Pedig tudjuk jól, hogy nem az. A kampány során a hosszú ideig takargatott jobbikos erőszakoskodási botrány révén pedig olyan picire összement, hogy hozzá képest Babszem Jankó is szép szál legénynek számít.

Magyarországon kívül egyetlen egy uniós állam sem védi a háztartásokat a hatalmas rezsiköltségektől

Magyarországon kívül egyetlen egy uniós állam sem védi a háztartásokat a hatalmas rezsiköltségektől

Miközben számos uniós tagállamban brutális mértékben drágultak a rezsiköltségek az elmúlt egy évben, hazánkon kívül sehol nincs hatályban a rezsicsökkentéshez hasonló átfogó intézkedés a lakosság terheinek mérséklésére. Több országban megduplázódott a földgáz, vagy az áram ára, de arra is van példa, hogy a korábbinál négyszer-ötször kell többet fizetni ezekért a tételekért – írja az Origo.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére