Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ globális migrációs csomagja beláthatatlan biztonsági kockázatot hordoz

Csordás Bettina

2018.11.15. 17:28

A Magyar Közösség Pártja (MKP) elutasítja az ENSZ globális migrációs csomagját, és azt kéri, hogy a szlovák kormány is tegyen ugyanígy, és ne írja alá a dokumentumot, mert az beláthatatlan biztonsági és szociális kockázatokat hordoz a jövõ generációi számára.

Gyermekeink, unokáink érdekében ki kell mondanunk azt, hogy erre a migrációs paktumra Szlovákiának is olyan egyértelmű jelzést kell adnia, mint a visegrádi négyes többi tagjának. Azt kérjük, hogy Szlovákia is utasítsa el ezt az egyezményt"

– jelentette ki Menyhárt József, az MKP elnöke.

Az MKP már 2015-től, a migrációs válság kezdete óta, egyértelmű és állandó állásponton van a bevándorlás kérdésében. Ezt az álláspontot 2015-ben már az a nyolcvanezer felvidéki magyar is megerősítette, akik támogatták a párt által a témában indított aláírásgyűjtést"

– hangsúlyozta az MKP elnöke.

Nagy Dávid, az MKP jogi szakértője szerint, látni kell az ENSZ migrációs egyezménye hordozta veszélyeket, és arról felelősségteljes döntést kell hozni.

Ezen veszélyek miatt arra szólítják fel a szlovák kormányt, hogy utasítsa el, ne írja alá a dokumentumot"

– hangsúlyozta.

Az ENSZ migrációs egyezményét Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter néhány hete védelmébe vette. Lajcák szerint ez egy olyan politikai dokumentum, amely semmit sem kényszerít a tagállamokra. Szerinte az egyezményben az sem szerepel, hogy a migráció emberi jog lenne, sem pedig az, hogy nem kell különbséget tenni a legális és az illegális migráció között.

Peter Pellegrini miniszterelnök a felszólításokra reagálva többször is megismételte:

Szlovákia semmit sem változtat a migrációval kapcsolatos álláspontján, s az ő vezetése alatt álló kormány semmi olyat nem tesz, ami csorbítaná az ország függetlenségét"

Peter Pellegrini szerint megegyeztek Miroslav Lajcákkal, és a külügyminiszter részt vesz azon a parlamenti vitán, amelyen a migrációs egyezménnyel szemben felmerült aggályokról lesz szó – írja az MTI.

Az ENSZ migrációs csomagjáról a világszervezet 193 országa 2016 szeptemberében egyezett meg, amely a bevándorlás biztonságossá és legálissá tételét hivatott megvalósítani. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk új országukba, illetve visszajuttatásuk hazájukba. Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a dokumentum elfogadásának folyamatában, a magyar kormány pedig júliusban jelentette be, hogy kilép belőle. A jóváhagyás folyamatából azóta kilépett Ausztrália, Ausztria, Bulgária és Csehország, és a távozást mérlegeli mások között Lengyelország is. A dokumentumot a tervek szerint decemberben írják alá Marokkóban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére