Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az emberek állítólagos halálából akart politikai hasznot húzni a baloldal

888.hu

2020.06.17. 09:45

Az általa ápolt tíz beteg közül kilenc elhunyt a kórházi ágykiürítések következtében, állította Németh Athina az MSZP elhíresült propagandavideójában.

Mint arról beszámoltunk, a nyomozóhatóság kedden lecsapott a magát mentőtisztnek kiadó asszonyra.

A Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy a csalót kihallgatták, otthonában házkutatást tartottak. Iratokat, számítógépeket foglaltak le a gyanúsítottól, aki a lap információja szerint panaszt tett a gyanúsítás és az eljárás ellen is az ügyészségnél. Állítása szerint nem követett el semmiféle jogsértést.

A rendőrség egyelőre egyetlen gyanúsított, Németh Athina ellen indított eljárást az ügyben, a vizsgálat során nem kizárt, hogy a bűncselekmény lehetséges elkövetőinek száma bővülhet. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tett feljelentést, a minisztérium álláspontja szerint a Németh Athina által nyilvánosságra hozott hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel kapcsolatos közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának aláásására.

Mint ismert,

az MSZP egy propagandavideóval próbált emberek állítólagos halálából politikai hasznot húzni.

A videóban a párt politikusa, Korózs Lajos interjúvolta meg Németh Athinát, aki mentőtisztnek és ápolónak nevezve magát azt állította: tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt, mindannyian a kórházi ágykiürítések áldozatai. A videó után előbb az Országos Mentőszolgálat jelezte, hogy a nő nem dolgozik náluk és egészségügyi dolgozóként sincs nyilvántartva. Ezután Németh előbb azt állította, hogy a Samaritanus, később pedig azt, hogy az AMS Mentőszolgálat alkalmazottja, melyet mindkét cég cáfolt. Azóta kiderült:

Németh Athina az elmúlt években végigjárta a baloldali holdudvart azzal a mesével, hogy ő orvos, gyógytornász, ápoló.

Schmuck Andor egyik 2014-os Facebook-posztja szerint „Dr. Németh Athina az egészségünkről tart ma előadást”, a képen pedig a nő mögött egy idősekből álló közönség látszott. A közösségi oldalakon fellelhetők olyan posztok is, melyek alapján Németh főorvosnak adta ki magát.

Idén áprilisban hazai és nemzetközi médiahadjáratba kezdett az álmentőtiszt: előbb a Klubrádiónak, majd a Pesti Hírlapnak adta elő szomorú és valótlan meséjét az általa ápoltakról, majd a Financial Times balliberális üzleti lapnak nyilatkozva azt állította, hogy „az egészségügyi dolgozók terjesztik a vírust” Magyarországon. A cikkben Németh után Karácsony Gergely szólalt meg, akinek ugyanez volt az álláspontja. Később Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa a parlamentben is elmondta Németh Athina „mentőtiszt” meséjét, amelyet azzal a megállapítással ütött fel, hogy a kabinet „embereket küldött a halálba”. Szabó a Korózs Lajos által vezetett bizottságban is előadta a történetet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére