Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elõzetesben ülõ Czeglédyt is elindíthatja az MSZP a választáson

Bertha László

2018.01.30. 08:31

Komolyan felmerült az MSZP berkein belül, hogy elindítják egyéni képviselõjelöltként az áprilisi választáson a hárommilliárdos csalással gyanúsított Czeglédy Csabát.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő szocialista politikus befutó helyre kerülhet az MSZP választási listáján, emellett komoly esély mutatkozik rá, hogy Szombathelyen egyéni képviselőjelöltként is elindítják – tudta meg a Magyar Idők.

Gyurcsány Ferenc és Botka László egykori ügyvédjét a tervek szerint a „fasizálódó Orbán-rendszer üldözöttjeként” próbálják majd eladni a választóknak a szocialisták.

Mivel a mentelmi jog a képviselőjelölteket is megilleti – ez a folyamatban lévő eljárásokat nem érinti –, ezért újabb bűncselekménnyel csak akkor lehetne meggyanúsítani a diákokat megkárosító politikust, ha a mandátum megszerzése után a mentelmi jogának felfüggesztését kéri a nyomozó hatóság az Országgyűléstől.

Mint ismert, Czeglédy Csabát és társait azzal gyanúsítják, hogy összesen 3,3 milliárd forintnyi áfát és személyi jövedelemadót nem fizettek meg az államnak. A politikus cége, a Human Operator Zrt. diákokat közvetített ki különböző munkahelyekre, és több ezer fiatalnak adós maradt a munkabérrel. Utóbbi esetében kiderült, hogy olykor pártmunkára is befogták a fiatalokat.

A bűnszervezet áldozatainak kártalanítását az állam magára vállalta, a kormány pedig tavaly decemberben döntött a kárrendezésről.

Az is kiderült, hogy a Human Operator Zrt. több alkalommal, összesen 200 millió forint kölcsönt kapott a Dobrev Klára vezette Altus-cégektől, ezért Gyurcsány Ferenc feleségét az adóhatóság nyomozói tanúként hallgatták meg. A Fidesz szerint Czeglédy Gyurcsány Ferenc DK-elnök strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának – írja a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére