Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzéki álhírek esete a valósággal

888.hu

2020.05.13. 11:48

A XXI. Század Intézet sorba vette az ellenzéki álhíreket.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője „A valóság cáfolja az ellenzéki álhíreket” című elemzésében gyűjtötte össze az ellenzék által az utóbbi időben terjesztett álhíreket. Az elemzés kiemeli: „Az ellenzéki politikusok kezdetben a járványügyi szigorításokat nem tartották elegendőnek, majd leginkább a koronavírus-törvényt támadták, legújabban pedig a kormány gazdaságélénkítő lépéseit kifogásolják. A tényadatok ugyanakkor azt mutatják, hogy Magyarország lépett fel az egyik leghatékonyabban a koronavírus-járvánnyal szemben Európában, itt az egyik legalacsonyabb a fertőzöttségi és halálozási szint a lakosságszám arányában. Szintén hamisnak bizonyultak a tesztelések és a koronavírus-törvény kapcsán megfogalmazott ellenzéki állítások, a magyar gazdaságvédelmi intézkedések pedig nemzetközi szinten is figyelemre méltóak. Hasonlóan lyukra futott az ellenzék az érettségi megtartásának támadásával is. Tovább hitelteleníti az ellenzéki támadásokat, hogy sok ellenzéki vezetésű önkormányzat – például a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat – nem lépett időben a járvány megfékezése érdekében, ráadásul az általuk sokszor hangoztatott szociális érzékenységet figyelmen kívül hagyva, azonnal megszorításokba kezdtek.”

A XXI. Század Intézet elemzése szerint az ellenzék a járvány európai megjelenése óta a legkülönbözőbb üzenetekkel támadja a kormányt: március elején az ellenzéki politikusok és sajtótermékek rendre azt állították, hogy a kormány nem hozta meg időben a szükséges szigorító intézkedéseket, de az olyan üzeneteikkel is folyamatosan rombolták az egészségügyi intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat, melyek szerint az egészségügy nincsen felkészülve a járványra.

A valóság cáfolja az ellenzéki álhíreket – XXI. Század Intézet

Az ellenzéki politikusok kezdetben a járványügyi szigorításokat nem tartották elegendőnek, majd leginkább a koronavírus-törvényt támadták, legújabban pedig a kormány gazdaságélénkítő lépéseit kifogásolják. A tényadatok ugyanakkor azt mutatják, hogy Magyarország lépett fel az egyik leghatékonyabban a koronavírus-járvánnyal szemben Európában, itt az egyik legalacsonyabb a fertőzöttségi és halálozási szint a lakosságszám arányában.

Az elemzés rámutat, hogy az ellenzék álhíreivel szemben mi a valóság:

Magyarországon a veszélyhelyzetet az első regisztrált eset utáni 7. napon kihirdették, miközben például Lengyelországban a 9. napon, Csehországban a 13. napon, Belgiumban a 37. napon, Spanyolországban pedig csak a 45. napon hirdették ki.

A London Deep Knowledge Group kutatása az alapján rangsorolta az egyes országokat, hogy mikor vezették be az első korlátozó intézkedéseket, milyen szigorúak az utazási korlátozások, a polgárok milyen mértékben tartják be a szabályokat, rendelkezésre áll-e elegendő teszt, illetve milyen a kórházak felszereltsége. Ezen a ranglistán hazánk kiemelkedően jó, Európában a negyedik helyezést érte el – olvasható az elemzésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére