Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék rárontott a hazájára

Bokor Gábor

2018.09.24. 06:31

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövõjét féltõ tömegeknek ez lesz az utolsó lehetõségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

A politológus véleménye szerint a múlt heti EU-csúcson is sikerült megvédeni a nemzeti érdeket, megakadályozni a határvédelem jogának elvételét. Deák Dániel szerint Orbán Viktor erőteljes kiállásának köszönhetően sikerült megakadályozni a múlt heti uniós csúcson, hogy elvegyék a nemzetállamoktól a határvédelem jogát.

Hazánk sikeresen képviselte érdekeit és egyből szövetségeseket keresett ebben az újabb kérdésben. Ismét fontos partnernek bizonyultak a V4-államok, melyek összefogva kellő ellensúlyt tudtak nyújtani a bevándorláspárti államokkal szemben"

– mondta a Magyar Hírlapnak a Figyelő főmunkatársa, majd hozzátette, hogy ez a négy ország újra külön egyeztetett, és ugyanazt az álláspontot fogalmazták meg a közvélemény előtt. Ez egyértelmű siker az érdekvédelemben.

A szakértő elmondta, hogy az elmúlt hetek eseményei világossá tették, hogy soha nem látott tétje van a jövő májusi EP-választásnak, amelyen az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

A mostani mandátumbecslések alapján erre minden esély megvan, Európa-szerte zuhan a bevándorláspárti pártok támogatottsága. Komoly esély van arra is, hogy megmeneküljön a Néppárt, hiszen a jobbközépnek számító európai pártok közül is a magyar álláspontot támogató formációk a sikeresebbek"

– ismertette Deák Dániel, aki szerint a hazai ellenzék mindeközben, hasonlóan a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazáshoz, ismét képes volt rárontani saját nemzetére.

A szakértő hozzátette, hogy az ellenzék ezt mindezt úgy tette, hogy a Sargentini-jelentés kapcsán még saját maguk is elismerték, abban valótlan állítások tucatjai olvashatóak. Európa legtöbb országában az ilyen típusú politizálás elképzelhetetlen lenne, hiszen nemzeti kérdésekben nem számít a párthovatartozás, hungarikum, hogy nálunk az ellenzék szinte teljes spektruma képes a hazájával szemben politizálni.

Talán senki sem gondolta volna, hogy tizenkét évvel az őszödi beszéd után még mindig Gyurcsány Ferenc lesz az ellenzék ura. Most mégis ez a helyzet: a bukott kormányfő újra az ellenzéki szóváltások vezérszereplője lett, a Sargentini-jelentés megszavazása után rögtön egy Gyurcsány Ferenccel fémjelzett, a jelentést ünneplő megmozdulást hívtak össze. Az ellenzéki pártok tehát továbbra sem tudnak szabadulni a népszerűtlenséget eredményező két béklyótól"

– közölte. 

A politológus úgy értékelte, hogy az MSZP vezetése színtelen, szagtalan, még párttársai is unott fejjel hallgatták Tóth Bertalan parlamenti felszólalását, miközben Gyurcsány beszéde alatt szinte extázisba esett Kunhalmi Ágnes. Ráadásul, mivel a szocialista párt támogatottsága egyre alacsonyabb, nő az esély arra, hogy az EP-választáson további pozíciókat fog veszíteni, amely újabb konfliktusokat és akár egyes politikusok távozását is eredményezheti.

"Külön érdekesség az MSZP esetében, hogy míg Szanyi Tibor a Figyelőnek adott interjújában bejelentkezett az EP-listavezetői helyért, informális csatornákon azt hallani, hogy ezt nagyon sokan nem szeretnék megadni neki a párt vezetéséből" – ismertette Deák Dániel, aki szerint nincsen jobb helyzetben az LMP sem, melynek lassan ahány politikusa, annyi álláspontja van a Magyarországot és Európát érő kihívásokról. Elmondása szerint különösképp érdekes Keresztes László Lóránt párton belüli térnyerése, mely egy esetleges jobboldali irányváltást eredményezhet.

Kérdéses, ebben mennyien támogatnák, illetve, hogy a közelgő tisztújítás tud-e tiszta vizet önteni a pohárba, nem következik-e be egy újabb pártszakadás. A Jobbik a zöldpárthoz hasonlóan identitáskeresést folytat és vezetési válságban van"

– mondta a szakértő. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére