Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék nem szavazta meg a devizahitelesek megsegítését és a sarlatánok elleni fellépést

888.hu

2018.12.13. 13:30

Az ellenzéki ostobaság tort ült a Parlamentben. Miközben az ellenzéki képviselõk síppal, dobbal, konfettivel tiltakoztak, az Országgyûlésben a magyar emberek számára fontos törvényeket fogadtak el. Az ellenzék ezekbõl persze semmit sem támogatott.
Segítség a devizahiteleseknek

Az Országgyűlés komoly segítséget kínált fel a devizahiteleseknek: lehetővé tették, hogy kedvezményesen visszavásárolhassák korábbi ingatlanjukat a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő, a bérleti díjakat rendszeresen megfizető bérlők. Pontosabban csak a Fidesz és a KDNP frakciója, az ellenzék ugyanis éppen videózással és konfettizéssel volt elfoglalva. Volner János volt az egyetlen, aki nem kormánypártiként megszavazta a fontos előterjesztést.

Az intézkedés célja, hogy minden család saját otthonban élhessen"

– közölte a kormány.

A Nemzeti Eszközkezelő még 2011-ben jött létre a devizahitelesek segítésére. A programban az állam megvásárolta a hiteladósok ingatlanját, akik azt visszabérelhették. A programban 36 ezer otthont tudtak megvédeni, és mintegy 154 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozástól, hogy továbbra is az otthonában maradhatott.

A kormány szándékai alapján az otthonteremtési intézkedések újabb mérföldköve, hogy a programban a bérlők ismét tulajdonosává válhatnak korábbi otthonuknak.

A Ház döntése nyomán az állam az érintetteknek felajánlja az egyösszegű visszavásárlást, amelynek során a vételárat csökkentik a bérlő által korábban megfizetett bérleti díjak összegével, miközben kamatot nem számítanak fel, sőt további kedvezményre is lehetőség nyílik a bérlő igényére. A kedvezményes ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek, így visszakaphatják ingatlanjaikat a korábbi tulajdonosok.

Az elfogadott javaslat szerint azoknak a bérlőknek, akik nem tudnak élni az egyösszegű visszavásárlás lehetőségével, az állam hosszú távú részletfizetést ajánl fel, miközben a nehéz anyagi helyzetben lévőknek továbbra is biztosított a jelenlegi konstrukció: bérleti díj megfizetése mellett továbbra is bérlők maradhatnak.

A tulajdonszerzéskor felmerülő anyagi és eljárási kötelezettségeket az állam viseli.

Az eszközkezelő hivatalos értesítést küld az érintetteknek a lehetőségeikről, a lakás egyösszegű visszavásárlásáról szóló szerződéseket a tervek szerint 2019 végéig megkötik.

A dolog érdekessége, hogy a Jobbik az elmúlt hónapokban beleállt a kérdésbe, és igyekeztek úgy tenni, mintha a hitelkárosultak ügyét felkarolták volna. Szerdán azonban világossá vált, hogy ez csak egy politikai blöff volt.
Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok

A homeopátia a sarlatánok legkedveltebb módszere, hogy áldozataikat kiforgassák a pénzükből. A homeopátia a legismertebb áltudományos módszer, amely a "hasonlót a hasonlóval" alapon gyógyít; a homeopátia hatását magyarázó alapelvek a fizika és a kémia törvényeinek ellentmondanak. Az egyetlen "gyógyhatás", amely a szerhez kapcsolódik, az az úgynevezett placebohatás. A placebo nem tartalmaz hatóanyagot, amelyen keresztül kifejthetne bármilyen hatást. Ennek ellenére a test reagál az anyagra, pszichológiai és biológiai folyamatok indulhatnak el. Ám a placebo leggyakrabban hatástalan.

Az ezzel visszaélő kuruzslók ellen hozott szabályozást az Országgyűlés. Eszerint a homeopátiás gyógyszer ajánlása esetén részletes írásos tájékoztatást kell a beteg rendelkezésére bocsátani, ennek elmaradása pedig szabálysértésnek minősül – döntött az Országgyűlés.

A kormány a szigorítást azzal indokolta, hogy a homeopátiás készítmények gyógyhatása klinikailag nem bizonyított, így azok alkalmazása veszélyeztetheti a betegek gyógyulásának folyamatát, különösen abban az esetben, ha a hagyományos kezelés a homeopátiás készítmények használata miatt marad el.

Az új szabályok szerint a Magyarország uniós tagsága, vagyis 2004. május 1. előtt engedélyezett, terápiás javallattal rendelkező homeopátiás gyógyszerek 2020. január 1-jét követően akkor hozhatók forgalomba, ha az európai parlamenti és tanácsi irányelv, illetve az azt átültető jogszabályok előírásainak megfelelnek.

A jövőben egészségügyi bírsággal sújthatják azokat az egészségügyi szolgáltatókat, amelyek felszólítás ellenére sem tesznek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Módosul a büntető törvénykönyv is: a gyógyszer kikerül az egészségügyi termék fogalmi köréből, és egy új tényállásban rendelkeznek a gyógyszerhamisítás szankcionálásáról.

Végül 130 szavazattal elfogadta a kormánypárti többség.

Az ellenzék ezt sem szavazta meg. Ami nem csoda annak fényében, hogy számos ügyben hülyének nézik az embereket. Így például a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán, ahol azt terjesztik, hogy "3 év után fizetik ki a túlórát". Ami természetesen nem igaz, a túlórákat HAVONTA köteles kifizetni a munkáltató. Sajnos, a tegnapi Kossuth téri gyűlölködők felültek ennek.

A képviselők a munka törvénykönyvének módosításáról egyébként szavaztak: 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. Az ellenzék szánalmas módon próbált hazudozni a törvény szövegével kapcsolatban, amelyet ezek szerint el sem olvastak. A balliberális média természetesen cinkos volt mindebben. Lássuk a legfontosabb pontokat.

A hazugságok ellenére az alábbi dolgok állnak a jogszabályban:

  • A túlórát továbbra is havonta kell kifizetni a munkavállalónak;
  • a dolgozó beleegyezése kell minden túlórához;
  • a most elfogadott törvénymódosítás nem csorbítja a szakszervezetek jogait, a munkáltató a szakszervezet nélkül is megegyezhet a munkavállalóval.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére