Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék nem szavazta meg a bírói és ügyészi béremelést

Sümeghi Lóránt

2019.12.16. 17:15

Az ellenzék megint mást mond és mást cselekszik, nem szavazták meg ugyanis a bírák és az ügyészek illetményemelését sem a parlamentben, pedig azt az elmúlt években többször hangosan követelték – mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Néhány éve Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselőként időszerűnek nevezte a bírák érdemi fizetésemelését, a szintén szocialista Varga László pedig a közelmúltban beszélt arról, hogy szerinte a bírák bérrendezésében teljes körű politikai konszenzus van a Házban – idézte fel a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy

a Jobbik is többször felszólalt a bírák és az ügyészek fizetésemelése ügyében, például a párt korábbi parlamenti képviselője, Staudt Gábor az asztalt verte az ügyben.

Most azonban egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg a bírák és az ügyészek illetményemelését – mondta Bajkai István. Közölte: a kormány javaslata szerint 2020. január 1-jétől a bírák átlagosan 32 százalékos, míg az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesülnének, majd 2021-ben és 2022-ben további 12, illetve 13 százalékkal nőne a bérük. Ezzel európai uniós szintre emelkedik a bírák és az ügyészek javadalmazása – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy az intézkedés mintegy háromezer bírót és kétezer ügyészt érint. A fideszes képviselő elmondta azt is, hogy a bírák illetményemelésére jövőre 9,5 milliárd forintot, az ügyészekére pedig 4,5 milliárdot szánnak.

Amikor a kormány beterjesztette ezt a javaslatát, azt gondoltuk, hogy az elmúlt évek ellenzéki ígérgetései után ezt az átfogó illetményemelési javaslatot az ellenzék meg fogja szavazni. Nem így történt, egyetlen ellenzéki párt sem szavazta meg

– fejtette ki.

A Fidesz-KDNP ezzel szemben teljes mértékben támogatja az illetményemelést, ezért kedden az Országgyűlésben meghozzák a szükséges döntést – közölte Bajkai István.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére