Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az ellenzék erõszakos fellépésre hív fel a rendõrséggel szemben"

Bokor Gábor

2018.12.16. 15:25

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erõszakos fellépésre hív fel a rendõrök ellen azokon a megmozdulásokon, amelyek szervezõi és résztvevõi között Soros György kitartottjai nagy számban vannak jelen.

A politikus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt, hogy szerinte nem valós társadalmi elégedetlenségről, hanem egy szűk kisebbség agresszív fellépéséről van szó. 

Az Országgyűlés szerdai ülésen nagyon fontos döntéseket hozott a Ház, ezek béremelést jelentenek a honvédelmi és a belügyminisztériumi, valamint a központi közigazgatásban dolgozóknak, továbbá nyugdíjemelésről is határoztak"

– közölte a miniszter, aki a közigazgatási bíróságok felállítását, "helyreállítását" pedig a rendszerváltozás egyik adósságának nevezte, hiszen azokat 1949-ben a kommunista állampárti hatalom szüntette meg.

Ha csak ezeket a döntéseket néznék, akár széles körű elégedettségről is lehetne beszélni, de a munka törvénykönyvének módosítása miatt keltett ellenzéki hisztéria parlamenti előadása egészen elképesztőre sikerült"

– fogalmazott Gulyás Gergely, majd hozzáfűzte: a lassan három évtizedes magyar jogállami, demokratikus időszakban nem fordult elő, hogy politikai erők erőszakkal kívánják megakadályozni az Országgyűlés törvényes működését. A miniszter egyetértett Kövér László házelnökkel abban, hogy ez "puccskísérlet" volt.

Õk azok

2018. december 16. 14:33 Az elmúlt napokban előkerültek a Soros-hálózathoz tartozó figurák, provokátorok, politikusok, propagandisták. Több nap, több helyen is anarchiába torkollottak a budapesti demonstrációk. A tüntetők között feltűntek felbujtók, randalírozók, bűnözők, antifák, külföldi bértüntetők és a Soros-hálózat tagjai is, akik balhéval, rendőrök elleni provokációkkal próbálják megdönteni az alkotmányos rendet Magyarországon.

A parlamenti többség méltóságát, alkotmányos elkötelezettségét és demokratikus meggyőződését igazolja, hogy ilyen körülmények között is sikerült törvényes keretek között, a házszabálynak megfelelően lebonyolítani az ülést"

– mondta a miniszter, aki szerint a kormánynak nagyon fontos, hogy a gyülekezés alkotmányos alapjogát mindenki gyakorolhassa. Ez 2006 kivételével, amikor a szocialista kormányzás alatt az alkotmányos alapjogaikat békésen gyakorló tüntetőkkel szemben is "brutális erőszakkal" léptek fel a rendőrök, mindig adott volt – jegyezte meg. 

A miniszter szerint a mostani lázongók egy szűk csoportja kifejezetten erőszakot alkalmazva lépett fel rendőrökkel szemben, és ezt megbocsáthatatlannak tartja a kormány.

Attól, hogy az ellenzéki oldal az abnormalitás irányába nyitott, még meg kell őrizni az ország demokratikus rendjét, és ez azt jelenti, hogy tüntetni és a kormánnyal egyet nem érteni mindenkinek van lehetősége, de rendőrökre támadni, füstbombát dobni nem, ezek súlyos bűncselekmények"

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére