Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

888 / MTI

2020.09.30. 18:00

Érdekes... pedig az Európai Bizottság szerint problémák vannak hazánkban a jogállamisággal kapcsolatban. Most akkor hogy is van ez?!

Az Európai Bizottság saját adatai támasztják alá, hogy Magyarországon kiemelkedő a közbeszerzések átláthatósága, és megfelelően érvényesül a verseny – közölte a Közbeszerzési Hatóság (KH) szerdán az MTI-vel, az Európai Bizottság 2020-as jogállamisági jelentésére reagálva.

A közleményben kiemelik, hogy

az Európai Bizottság belső piaci eredménytáblájának mutatói alapján Magyarországon a közbeszerzési eljárásoknál az információk 98 százalékban nyilvánosak.

A magyar ajánlatkérők jogkövetők, mert a meghirdetett közbeszerzésekkel kapcsolatos adatokat szinte mind közzéteszik, miközben a német eljárásokra vonatkozó adatok 10 százaléka, Franciaországban 18 százaléka, Belgiumban 31 százaléka nem kerül nyilvánosságra – írták.

A hatóság rámutatott arra, hogy Magyarországon évek óta csökkenő tendenciát mutat a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások aránya az összes közbeszerzésen belül. Ezek száma az elmúlt hat évben 3626-ról 273-ra csökkent, arányuk a nemzeti eljárásrenden belül 2019-ben az 1 százalékot sem érte el.
A felhívásokra érkező ajánlatok száma alapján a KH a versenyt is biztosítottnak látja. Az elmúlt 12 év adatai alapján egy eljárásra átlagosan 7 ajánlat jutott, a közbeszerzési érték 68 százaléka kisvállalkozásokhoz került.

A kisebb ajánlattevőknek kedvez az is, hogy a magyarországi eljárások 41 százaléka részajánlattételre is lehetőséget ad – írták. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közlemény szerint kifogásolta az uniós közbeszerzési adatbázis, a TED hiányosságait.

Amíg az adatközzététel elmaradását az unió nem szankcionálja, addig az adatbázisa sem lesz alkalmas a tagállamok összehasonlítására”

– vélekedett az elnök, hozzátéve, hogy a jogállamiságot vagy a versenyt hiányoló megállapításokat kizárólag hiteles forrásokra, megbízható adatbázisokra és kutatásokra lehetne alapozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett az AstraZeneca vakcinájának tesztelésében

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett az AstraZeneca vakcinájának tesztelésében

Meghalt egy Rio de Janeiró-i 28 éves orvos, aki önkéntesen részt vett az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának klinikai tesztelésében – jelentette szerdán a brazil média.

Nem csak a krumpli miatt szavaztak azok a cigányok a Fideszre

Nem csak a krumpli miatt szavaztak azok a cigányok a Fideszre

Az ellenzéknek igazából nincs üzenete a romák számára, a Fidesznek viszont nem csak üzenete, de teljesítménye is van.

Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt

A francia terrorelhárítási ügyészség indítványára az illetékes vizsgálóbíró hét ember, köztük két kiskorú ellen emelt vádat terrorista gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt csütörtökre virradóan Samuel Paty tanár kegyetlen megölése ügyében.

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Pál apostol mintha személyesen Ferenc pápának írná a „rómaiakhoz” címzett levelét, amiben sokadszorra, világosan megfogalmazza, hogy a homoszexualitásnál még nagyobb bűn ennek az életformának a propagálása.

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére