Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az átlátszó.hu nem is újság, hanem párt?

Vincze Viktor Attila

2017.08.31. 11:28

A Tûzfalcsoport vette észre hogy az Együtt politikusa, Hajdu Nóra nem publikus mellékállásban "független" újságíró az atlatszo.hu balliberális online újságnál. Ezek szerint az ellenzéki pártok helyett a ballib sajtó indul majd a 2018-as választásokon? Vajon Gyurcsány Ferenc is "független" újságíró valahol, és hová lettek az igazi újságírók?

A Tűzfalcsoport vette észre hogy az Együtt politikusa, Hajdu Nóra nem publikus mellékállásban "független" újságíró az atlatszo.hu balliberális online újságnál. Ezek szerint az ellenzéki pártok helyett a ballib sajtó indul majd a 2018-as választásokon? Vajon Gyurcsány Ferenc is "független" újságíró valahol, és hová lettek az igazi újságírók?

Úgy tűnik, hogy a párhuzamos Soros-multiverzumban kiképzett Hajdu Nóra, az Együtt egyik politikusa néha szeret átvedleni "független újságíróvá" és az atlatszo.hu "oknyomozó" portálnak a szolgálatába állni. A Tűzfalcsoport legalábbis azt derítette ki, hogy Hajdu az újságírói mivoltában közérdekű (vagy annak gondolt) anyagokat próbál kicsikarni különböző – vélhetőleg jelentős részben a kormányhoz vagy a jobboldalhoz köthető – szervezetektől, intézményektől).

A Wikipedia meghatározása szerint: "Az Átlátszó.hu egy 2011-ben alapított magát függetlennek valló, oknyomozó online-újság; öndefiníciója szerint civil watchdog (figyelő), amely a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzd. Az Átlátszó.hu közérdekű bejelentéseket fogad, közérdekű adatokat igényel és publikál, oknyomozó riportokat készít, és akár bírósághoz is fordul a közérdekű adatok nyilvánosságának kikényszerítése érdekében."

Jóllehet Hajdu nem szerepel az atlatszo.hu szerkesztőségi névsorában és a külső munkatársak között sem található meg a neve, azonban egy, a Tűzfalcsoport birtokába került e-mail tanúsága szerint Dr. Hajdu Nóra mégis az atlatszo.hu kötelékébe tartozhat, mivel a kimittud.atlatszo.hu számára kutakodik adatok után. Érdekes módon egyébként maga az Együtt sem szerepel az Átlátszó hazai partnerei között.

 

Az úgynevezett oknyomozó portál a saját maga által deklaráltak szerint elfogadja a Főszerkesztők Fóruma Önszabályozó Etikai Irányelveit. Ebből az derül ki, hogy az Etikai Irányelvekhez csatlakozók kinyilvánítják, hogy kötelességüknek tekintik a legjobb szakmai meggyőződésük szerinti pontos, méltányos és valósághű tájékoztatást, valamint a politikai és gazdasági befolyástól mentes, illetve részrehajlás nélkül végezett munkáról is.

Joggal merül fel a kérdés, hogy: az Átlátszó Hajdu esetében tényleg hülyére veszi-e  a közvéleményt, és ha igen, akkor miért teszi ezt? 

Rendben van-e az amerikai Soros pénzügyi alapok igényes demokráciafelfogása szerint az, hogy Hajdu Nóra, amikor az atlatszo.hu-nak oknyomoz, akkor szakmailag elfogulatlan és pártatlan, majd gond nélkül átváltozik harcos liberális politikussá?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Európa-ligában folytatja az FTC

Az Európa-ligában folytatja az FTC

A Ferencváros hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel alulmaradt a párharcban.

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése Ukrajna orosz csapatok kezére került déli részén – jelentette ki kedden Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

A baloldal nem érzi, hogy mikor kéne abbahagyni

A baloldal nem érzi, hogy mikor kéne abbahagyni

Tünciket szerveznek mostanában. Van, hogy kétnaponta. A hiba csupán annyi, hogy ezekre senki nem kíváncsi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére