Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Autizmussal élőket támogathatnak a Paloznaki Jazzpiknik résztvevői

888.hu, MTI

2021.07.29. 20:15

Autizmussal és spektrumzavarral élő gyerekeket és fiatal felnőtteket támogathatnak a csütörtökön kezdődött Paloznaki Jazzpiknik résztvevői az Együtt az Autistákért Alapítvány kezdeményezésére.

 

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik az idén is segíti bevétele egy részével a rászorulókat, most az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját támogatják.

A program neve: Auttalent 2021 – Együtt a tehetségekért!

Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban a közmédiának nyilatkozva csütörtökön arról beszélt, hogy a jazzpiknik látogatói egy kék szívvel fotózhatják le magukat, és ha ezt a képet az #együttazautistákért, illetve a #kékszív hashtaggel feltöltik közösségi oldalukra, akkor a Mol és a fesztivál szervezői képenként ezer forinttal támogatják az alapítvány munkáját.

Az autizmus olyan társadalmi probléma Magyarországon, amely nagyon sok családot érint, mégsem beszélnek róla”

– tette hozzá Szijjártó-Nagy Szilvia, majd az azzal kapcsolatos edukáció fontosságát is hangsúlyozta. Mint elmondta, alapítványuk három éve van jelen a fesztiválokon, eddigi tapasztalataikat pedig nagyon pozitívként értékelte.

Közölte: szervezetük 6 és 30 éves kor között várja azokat az autizmussal és spektrumzavarral élő gyermekeket, fiatalokat és fiatal felnőtteket, akik valamilyen területen – például zene, tánc vagy tudomány – kimagasló teljesítményt nyújtanak. Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte: őket szeretnék segíteni, egyfelől céljaik elérésében, másfelől anyagilag is.

Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapítója, a fesztivál igazgatója arról beszélt, hogy a szombatig tartó esemény csütörtöki kezdőnapján fellép Mario Biondi és a Gipsy Kings, pénteken pedig az Együtt az Autistákért Alapítványt is segítő Rúzsa Magdi, valamint a Deladap is színpadra áll. Szombaton mások mellett a német De Phazz koncertjét hallgathatják meg a résztvevők.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére